Aktuality

Hodnocení podzimní části sezóny našich přípravek

Hodnocení podzimní části sezóny našich přípravek

20.12.2019 / Sportovní třídy

O naše nejmenší fotbalisty se stará celkem 26 kvalifikovaných trenérů, kteří pro malé sigmáky vše připravují a organizují. Filozofií trenérů benjamínků není jen „učit“ fotbal, ale i píli, soustředění, schopnost překonávat sám sebe, překonávat překážky, bavit se sportem, uvědomovat si a nést zodpovědnost. Jejich práce se tak při srovnávání s ostatními kluby v České republice nebo i v zahraničí úspěšně projevuje. Posuďte sami: všechny ročníky se na podzim kvalifikovaly na Ondrášovka Cup, byli jsme úspěšní na mnoha turnajích doma i v zahraničí, často úspěšně bojujeme na hřišti se staršími dětmi v dané kategorii.

Ve všech kategoriích je také velmi důležitý rozvoj samostatnosti, vzájemné důvěry mezi hráči, ale i trenéry a rodiči, soutěživosti, učenlivosti v návaznosti na další rozvoj fotbalových schopností a dovedností. Všechny tyto oblasti jsou také velmi důležité pro další vývoj v životě jedince. V rozvoji fotbalové všestrannosti nám pomáhají i další odborníci z jiných odvětví sportu – atletický trenér, gymnastický trenér, trenér aerobiku a další.

Rádi bychom také poděkovali všem rodičům za jejich trpělivost a spolupráci, která je časově velmi náročná. Děkujeme, že se klukům věnujete a podporujete je. Bez vás by to nešlo.

Hodnocení trenérů fotbalové školičky

„Nejmladší věkovou kategorii, Sigmáckou pohybovou školičku, navštívilo od začátku školního roku více než 50 dětí. Mohly využívat zázemí Androva stadionu i nejmodernější sportovní zařízení v Olomouci. Kromě pravidelných tréninků vždy v úterý a čtvrtek plných zábavy a nejen fotbalových her a pomůcek se děti mohly mj. setkávat s ligovými fotbalisty a fotbalistkami. Během podzimu měly možnost doprovázet kluky z A-týmu při nástupu na utkání proti Dukle a v poločase tohoto střetnutí si také zahrát fotbálek přímo na ligovém trávníku před očima fanoušků. Nechyběla ani už tradiční mikulášská nadílka za účasti dospělých hráčů a vánoční besídka v dětském zábavním centru. I na jarní část sezóny chystáme pro stávající i nově příchozí děti ročníků 2014 a 2015 celou řadu fotbalových i zpestřujících akcí. Trénujeme každé úterý (od 17:00, ZŠ Heyrovského) a čtvrtek (16:30, AC BALUO), stačí jen přijít a zapojit se.“

Hodnocení trenérů U7 (r. 2013)

„Jsme velmi rádi, že naše kategorie má hlavně radost z pohybu a z fotbalu. Vidíme na nich velký zápal, a když se k tomu dodá ještě kvalitní trénink, učí se naši nejmladší fotbalisti tolik potřebné základy herních činností jednotlivce a rozvíjejí svůj pohybový talent.  Všichni si poprvé vyzkoušeli, jaké to je, hrát v sigmáckém dresu, jaké to je, když vstřelí branku a patřičně si to užívali. Těšíme se na jaro, kdy si opět zahrajeme fotbalové utkání a budeme se tak krůček po krůčku zdokonalovat v tom, co máme tolik rádi.“

Hodnocení trenérů U8 (r. 2012)

„S letošním rokem jsme velice spokojeni. Kluky bych chtěl pochválit za přístup a nasazení v jednotlivých tréninzích a zápasech. Posun lze zaznamenat především v organizaci hry, herním myšlení a řešení situací 1 na 1. Víme, kde máme nedostatky a budeme se snažit je postupně odstraňovat. Hráči nyní mají zasloužené volno a mohou ho využít i jinými aktivitami, než je fotbal.“

Hodnocení trenérů U9 (r. 2011)

„S chlapci jsme zažili spoustu úspěšných akcí, kam nespadají pouze vyhrané turnaje, ale také zážitky ze soustředění v Kravařích nebo ze závěrečné akce v Laser aréně. Fotbalově můžeme vidět, jak kluci rostou a zlepšují se, což nám trenérům dělá radost a už teď se těšíme, co nám přinese nový fotbalový rok. Našim hlavním cílem ale je, aby měli kluci vztah ke sportu a na tréninky se vždy těšili.“

Hodnocení trenérů U10 (r. 2010)

„Kluci z ročníku 2010 mají za sebou v podzimní části sezóny celkem 52 tréninku a 25 mistrovských utkání nebo turnajů. V tréninku se objevují nová cvičení, je kladen větší důraz na úpoly, vše se odehrává na větším prostoru a ve větší rychlosti. Jsou tak nuceni naplno využívat schopností a dovedností, které se naučili v mladších benjamíncích. Vzhledem k výše uvedeným počtů utkání a tréninků je vidět, jak se kluci posouvají nejen po fotbalové stránce.

O schopnostech a dovednostech hráčů se přesvědčujeme v utkáních s těmi nejlepšími v České republice, ale i v zahraničí. Většinu utkání rozhodují opravdu maličkosti, což je ale vhledem k věku hráčů pochopitelné, a proto nás těžké zápasy bez ohledu na výsledek posouvají dál.

Pokud si někdo z chlapců nebo celý tým r. 2010 bude chtít vyzkoušet trénink, rádi vás přivítáme na tréninku, a kdo ví, třeba se někdo stane dalším sigmákem.“

Hodnocení trenérů U11 (r. 2009)

„První část sezóny musíme hodnotit velmi kladně. Kluci v tréninku měli velkou chuť se zlepšovat. Pracovali jsme hlavně na sedmičkovém hřišti, kdy kluci poznávají rozdíl od menších forem. Co se týká odehraných zápasů, turnajů a různých trianglů, tak jsme narazili na spoustu českých a zahraničních prvoligových soupeřů, kdy jsme odehráli většinu zápasu ve velkém tempu a ve vysoké fotbalové kvalitě.“

Trenéři přípravek SK Sigma Olomouc

 

Závěrečné slovo hlavního trenéra přípravek Michala Hrubého

„Rádi bychom oslovili všechny rodiče dětí, kteří by chtěli zkusit trénovat na Sigmě nebo za ni dokonce hrát, ozvěte se nám, rádi vás na tréninku uvítáme. Zároveň nabízíme i možnost okolním týmům konkrétně kategoriím benjamínků a jejich trenérům podílet se na projektu „Sigma pro region, region pro Sigmu“. Přijďte si s námi zatrénovat.“

 


72114355-10212994711417197-3294824894872682496-o.jpg
img-20191029-081931.jpg
fb-img-1576617973541.jpg
img-20190303-154550-1.jpg
20191123-141226.jpg
fb-img-1575293756709-1.jpg
20191209-181020.jpg
63dfe71a-12a2-41c4-8a9e-881e2f258d7a.jpeg
627ee150-2d46-4d32-93c0-c0143679fe41.jpeg
74602780-10213198803079361-3466988152126701568-o.jpg





Sportovní třídy - další aktuality:

Starší žáci Sigmy uspěli na halových turnajíchStarší žáci Sigmy uspěli na halových turnajích
| 16.01.2020
Souhrn podzimní části sezóny U13Souhrn podzimní části sezóny U13
| 14.01.2020
Hodnocení podzimní části sezóny našich přípravekHodnocení podzimní části sezóny našich přípravek
| 20.12.2019
Sigma U12 zpříjemnila Vánoce dětem ve Fakultní nemocniciSigma U12 zpříjemnila Vánoce dětem ve Fakultní nemocnici
| 19.12.2019
Naše legendy předávaly zkušenosti mladým hráčůmNaše legendy předávaly zkušenosti mladým hráčům
| 05.12.2019
Benjamínci byli úspěšní na turnajích v Polsku i PrazeBenjamínci byli úspěšní na turnajích v Polsku i Praze
| 02.12.2019
Sigma pořádá turnaj žákovských týmůSigma pořádá turnaj žákovských týmů
| 21.11.2019
Žákovské týmy U15 a U14 odehrály poslední zápasy podzimuŽákovské týmy U15 a U14 odehrály poslední zápasy podzimu
| 18.11.2019
Žákovské týmy zakončily podzim výhramiŽákovské týmy zakončily podzim výhrami
| 12.11.2019
Žákovská mužstva dokráčela k vítězstvímŽákovská mužstva dokráčela k vítězstvím
| 28.10.2019



OLTV.cz
Hanackyvecernik.cz
Rádio Haná