• Ostatní

Řezníček sestřelil hattrickem Duklu

  • 30. 3. 2018

Tři body dnes vybojovali fotbalisté SK Sigma Olomouc. Modrá lavina vyhrála v Praze nad Duklou 3:2, když všechny branky dal útočník Jakub Řezníček.

V olomoucké sestavě opět chyběli dva hráči základu – pouze v hledišti byl kapitán Michal Vepřek, stále ho trápí zranění, z lavičky zápas začal Šimon Falta, který byl v týdnu před duelem nemocný. Naopak do zahajovací jedenáctky se už po nemoci vrátil Václav Jemelka, poprvé v základu nastoupil za Sigmu v ligovém utkání Bidje Manzia.

Sigma chtěla na Julisce zabodovat, to byl cíl, se kterým do Prahy cestovala. V úvodu stříleli nepřesně dvakrát Manzia a jednou Jemelka, ale pak byli o něco nebezpečnější domácí. A ve 27. minutě šli do vedení, když hlavička Schranze zapadla do brány. Ale netrvalo to dlouho a bylo srovnáno. Důsledný atak hostů způsobil chybu domácího gólmana, ten odkope trefil Řezníčka, který po blafáku trefil opuštěnou síť. Pak už se Hanáci začali rozehrávat a pomalu stupňovat tempo. A po přestávce už domácí odolávat nevydrželi. V 58. minutě si Houska ve vápně pohrál s dvojicí obránců, na jeho přihrávku pod sebe si dobře naběhal Řezníček a usměrnil míč nechytatelně k levé tyčce. Pak mohl zvýšit Zahradníček, šel sám na brankáře, ale obstřelit se mu ho nepodařilo. Vzápětí zakončoval Sladký, jasný gól mu v poslední chvíli sebral skluzem veterán Jiránek. V 68. minutě už to ale Modré lavině opět vyšlo. Na rohový kop Zahradníčka si seběhl Řezníček a hlavou zakončil přesně – 1:3. Devatenáct minut před koncem se domácím podařilo z přímého kopu snížit, ale ve zbytku utkání už si Hanáci nenechali výhru vzít. Přidat čtvrtou branku mohl z přímého kopu za kosu na Hálu Kalvach, ale brankář Rada efektní robinzonádou míč stačil vyrazit.

FK Dukla Praha - SK Sigma Olomouc 2:3 (1:1)

Branky: 27. Schranz, 72. Kušnír - 31., 58. a 68. Řezníček. Rozhodčí: Franěk – Hrabovský, Vlček. ŽK: Holík, Douděra, Ostojić - Manzia. Diváci: 1761.

Dukla Praha: F. Rada – Kušnír, Ostojić, Jiránek, Milošević – Bílovský – Holík (64. Duranovič), Brandner (72. Albiach), Douděra (64. Hanousek), Podaný – Schranz. Trenér Jaroslav Hynek.
SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Hála – Kalvach - Zahradníček, Houska, Plšek, Manzia (62. Falta) - Řezníček (81. Texl). Trenér Václav Jílek.

Střely na: 9:5
Střely vedle: 1:3
Rohy: 8:4
Fauly: 22:13
Ofsajdy: 1:1

Sestřih z utkání

 

Další články