• Ostatní

Řezníček na hattrick čekal dlouho

  • 2. 4. 2018

Útočník Jakub Řezníček bude mít v květnu třicet let. V nejvyšší soutěži působí dvanáctou sezonu, odehrál 238 zápasů a dal 60 branek. Ale hattrick, ten se mu povedl jen jednou, v pátek v dresu SK Sigma Olomouc v Praze na Julisce proti Dukle. A Modrá lavina mohla brát všechny body za výhru 3:2.
Řezníček postupně zakončoval levou, pravou a hlavou. První branku dal po chybě domácího brankáře v rozehrávce, druhou po přihrávce Davida Housky, třetí po centru z rohu Tomáše Zahradníčka.

V pátek na Julisce to byl váš první hattrick v nejvyšší soutěži.
Čekal jsem na něj dlouho. Naštěstí jsem se ho konečně dočkal, skoro ve třiceti.

Navíc přišel na Dukle, kde se Sigmě tradičně vůbec nedaří a gól tam dala po čtyřiadvaceti letech.
O té sérii jsem slyšel. Mně už se tam jednou povedlo dát dva góly. Po dvou gólech jsem dal už desetkrát, ten třetí nikdy nepadl. Až teď, ve třiceti. Jsem za ten hattrick rád, ale jsem strašně rád, že jsme to zvládli za tři body a konečně jsme na jaře vyhráli venku a zabodovali naplno.

Dá se říct, že to byl takový pro diváka ideální zápas. Šancí bylo na obou stranách hodně.
Bylo to takové nahoru dolů, naštěstí jsme to zvládli. Dostali jsme zbytečný gól ze standarky, když jsme tam byli v chaosu. Naštěstí jsme to urvali do vítězného konce.

V předchozích zápasech venku se týmu nepovedlo na jaře zabodovat. Proč?
Nevím. Hrajeme přitom pořád tak nějak stejně. Kombinujeme. Někdy to chce prostě jako teď sypat to do vápna a šance budou. V zápasech předtím jsme si toho moc nevytvořili. Pak to tak dopadlo. Ale doufám, že se od toho odrazíme a potvrdíme to doma s Jihlavou.

Jsou pro vás ty tři góly velkým povzbuzením do zbytku sezony?
Samozřejmě ano. Je to motivace do další práce, dokazovat to neustále. Ale některé zápasy se nepovedou, také ty výkony nebyly optimální. Ale prostě to chce víc šancí. Na Dukle se nám utkání povedlo, doufám, že na to navážeme.

Výhra je důležitá i z pohledu udržení kontaktu s čelem.
Přirozeně. Chtěli jsme vyhrát, abychom se tam udrželi, což se povedlo. Nebyl to jednoduchý zápas, protože Dukla hraje o všechno. Podařilo se nám to.

Další články