• Ostatní

Manažer Minář o sezoně, Hubníkovi s Vepřekem, Daňkovi i přestupech

  • 20. 5. 2022

Sportovní manažer Ladislav Minář zhodnotil v rozhovoru pro klubovou televizi uplynulou sezonu a vyjádřil se také k tématům, která zajímají fanoušky Sigmy v letním období nejvíce. Ve videu se dozvíte, jak se v současnosti má situace se smlouvami Michala Vepřeka a Romana Hubníka, jak to vypadá s transferem Kryštofa Daňka, o němž spekulují média i s dalším pohybem v kádru Sigmy.

„Myslím, že se sezonou můžeme být spokojení tak napůl,“ zhodnotil ve videu Minář ročník 2021/22.

V první lize tým skončil v prostřední skupině a po těsné porážce s Mladou Boleslaví ve finále play-off obsadil konečné 8. místo, což je drobné vylepšení oproti předchozím sezonám. Na druhé straně se nelze ubránit dojmu, že mužstvo mělo na to skončit do 6. místa a projít do skupiny o titul.

„Podařilo se nám splnit cíl, abychom skončili lépe, než v minulé sezoně. Ohledně šestého místa nám chyběl kousek. Možná se od nás odklonilo štěstí, nebo to bylo neumění v podobě kopání penalt. Sportovně je třeba říct, že naše výkonnost byla kolísavá a ve vlnách,“ uvedl Minář.

„Úvod soutěže se nám podařil, vše bylo sluncem zalité. Pak jsme ale neuměli dotáhnout utkání do konce, bylo tam dost remíz a byli jsme neproduktivní. Všechna mužstvo ve středu tabulky měla výkony nevyrovnané, tudíž je třeba sportovně uznat, že Hradec, který je měl vyrovnanější, skončil šestý oprávněně,“ doplnil sportovní manažer.

Jedním z velkých momentů jara byla porážka na penalty v domácím čtvrtfinále MOL Cupu proti Slovácku, které nakonec cennou trofej vybojovalo po výhře ve finále se Spartou.

„To je pro mě asi největší zklamání, dodneška mě to mrzí. Cítil jsem, že jsme mohli být blízko většímu úspěchu. Bohužel nás poněkolikáté v sezoně zradily penalty, které byly naší největší slabinou v celé sezoně. Jsem přesvědčený, že kdybychom to zvládli, mohli jsme být ve finále se Spartou my,“ uvedl Minář, kterému dělá v závěru soutěžního ročníku alespoň B-tým, který je blízko postupu do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

„Myslím, že jsme blízko tomu, abychom tento cíl naplnili,“ řekl Minář.

Odpovědi na další otázky najdete ve videu.

Další články