• Ostatní

Zasloužené vítězství umocněné obratem, zářil Hadaš po Karviné

  • 29. 8. 2022

Rezerva olomoucké Sigmy předvedla další skvělé vystoupení. Ačkoliv s Karvinou poměrně brzy prohrávala o dvě branky, utkání díky famóznímu druhému poločasu dokázala zvrátit ve svůj prospěch. Pod výhru 3:2 se podepsal gólem a asistencí Matěj Hadaš. 

Jak chutná vítězství po takovém obratu?

Je to sladké, oslavíme to. Byl to těžký zápas, jelikož jsme dostali dva rychlé góly. Myslím si ale, že je to zasloužené vítězství umocněné tím, že jsme utkání otočili proti takovému týmu.

Co jste si o přestávce řekli k nepovedenému začátku?

Nechytili jsme to. Bylo složité zápas otočit, ale jak vidíte sami, pár šancí jsme měli. Důležité bylo, že jsme je proměnili. O přestávce jsme si řekli, že na Karvinou budou platit balóny za obranu. Nechtěli jsme je dávat zbytečně do meziprostorů, kde nás dobře doráželi.

Zlomový moment ale možná přišel ještě před pauzou, kdy skóroval Patrik Slaměna, že?

Byla to velká vzpruha. Získali jsme míč na půli a Patrik Slaměna to dobře dohrál. Gól do šatny vždy pomůže, když prohráváte o více branek. Určitě jeden z klíčových momentů utkání.

Už jste mluvil o nábězích za obranu. Po jednom z nich padla vyrovnávací branka, u které jste zapsal asistenci. Jak jste zmíněnou situaci viděl? 

Jáchym Šíp mi poslal balón po zemi. Myslím si, že jsem už mohl střílet levou nohou, ale rozhodl jsem se to seknout na střed, což jsem ostatně udělal i v poločase prvním, kdy mi to nevyšlo. V druhém případě se to trošku se štěstím odrazilo. Pak to bylo o tom, abych zachoval chladnou hlavu, a to se podařilo. Ve vápně jsem našel spoluhráče, který zakončil skvěle.

Chladnou hlavu jste zachoval i u gólu na 3:2...

Už když balón letěl, tak jsem věděl, že jdu sám na gólmana. Obránce byl za mnou a já si to nezpracoval ideálně. Nejprve jsem chtěl brankáře přehodit, ale viděl jsem, že couvá. Pak už jsem to vyřešil jako u dvou situací před tímto gólem. Dal jsem si to na střed na pravou nohu, ještě si to posunul a pak zavěsil přímo do víka.

V souboji s Karvinou panovala na Andrově stadionu perfektní atmosféra. Co na tuto podporu diváků říkáte? 

Je to skvělé. Čím více fanoušků bude chodit, tím budou naše výkony lepší a lepší. Jsme za to moc rádi. Navíc i fanoušci Karviné atmosféře hodně přidali. Je o to větší motivací, když sem přijede kotel hostujícího týmu. Atmosféra byla vynikající, velká pochvala. Doufám, že to takhle bude pokračovat i v dalších domácích zápasech. 

Momentálně se pohybujete na čelních příčkách druhé ligy. Uměli jste si to před sezónou představit, zvlášť při tak složitém losu? 

Kdybychom před začátkem ligy řekli, že budeme na čele, mnoho lidí by se nám vysmálo. Myslím si, že výsledky se dostavují hlavně prací, kterou odvádíme v zápasech. Zásluhu na tom má i několik členů A-týmu, kteří nám chodí pomáhat. Je to takové zadostiučinění.

 

Další články