• Ostatní

Stryk se trefil za reprezentační U18. Hráli i další Sigmáci

  • 28. 11. 2022

Gólem se podílel na vítězství reprezentace do 18 let nad domácím Izraelem obránce Sigmy Jan Tobias Stryk. Česká osmnáctka s dalšími Sigmáky tak má na přípravném turnaji na kontě jednu výhru a jednu remízu.

Česká reprezentace do 18 let na úvod přípravného turnaje v Izraeli remizovala v pátek se silným Německem 1:1. Do duelu zasáhl v 79. minutě Adam Uriča.

Další Sigmáci si museli na start počkat do neděle. Celý zápas proti domácímu Izraeli odehrál obránce Vítězslav Pavlíček. Další zadák Jan Tobias Stryk byl střídán v 90. minutě, na konečném skóre 3:1 se už předtím ale podílel vstřelenou brankou.

„Do utkání na krásném stadionu jsme vstoupili v novém sestavě lehce nervózně postupem času se náš výkon zlepšoval a do poločasu jsme vstřelili zaslouženě dvě branky. V defenzivě jsme byli velice kompaktní, vytvářeli jsme si brankové příležitosti a soupeř se nedostával k ohrožení branky," řekl pro web fotbalové asociace trenér českého týmu David Holoubek.

„Po přestávce jsme měli nadále utkání pod kontrolou a přidali jsme gól po krásně zahraném přímém kopu. Domácí u konce snížili brankou po centru z křídelního prostoru," doplnil Holoubek, v jehož realizačním týmu najdeme další výraznou olomouckou stopu. Asistentem je Tomáš Janotka a roli patrona na akci plní bývalý obránce Roman Hubník.

Český tým čeká na turnaji ještě poslední duel proti Spojeným arabským emirátům. Hrát se bude v úterý od 10 hodin středoevropského času.

Další články