• Ostatní

Festival filharmonie na Andrově stadionu se vydařil

  • 10. 6. 2023

Dvě tisícovky diváků si v pátek 9. června užili krásný umělecký večer na Andrově stadionu. Premiérový ročník Festivalu filharmonie se navzdory mírné nepřízni počasí vydařil. Místo fotbalistů se před tribunami předvedli přední umělci jako Eva Urbanová, Vojtěch Dyk, Janek Ledecký či Bohuš Matuš.

Zatímco čtvrteční generálka se odehrála takřka za letního počasí, pátek provázely na Hané dešťové přeháňky, což pro koncert pod širým nebem není ideální konstelace. Většina programu se ale i tak obešla bez deštníků. Unikátní zážitek ze špičkové hudby v netypickém prostředí jednoho z nejkrásnějších českých fotbalových stadionů si tak mohli návštěvníci užít dosyta.

„Poprvé jsme se sešli s Ivetkou Gronskou v den téměř magického data: 12. 12. 2022, čili ani ne před půl rokem, a padlo rozhodnutí „jdeme do toho“! A nakonec se podařila takto krásná akce. I když nám počasí ne zcela stoprocentně přálo, tak přesto věřím, že si to všichni návštěvníci užili,“ řekl Jiří Ficner, finanční manažer SK Sigma Olomouc, který stál u zrodu festivalu.

„Význam akce umocnila skutečnost, že se nám tady sešli jak primátor města Olomouce, tak hejtman Olomouckého kraje,“ poznamenal Ficner.

Přímo na pódiu i posléze v zákulisí nezapomněl vyzdvihnout práci všech organizátorů, kteří se zasloužili o vydařený večer.

„Poděkování patří především Ivetě Gronské, ale také dalším členům přípravného výboru Marku Bergerovi, Jonáši Harmanovi, Zdence Kučeříkové od nás ze Sigmy. Speciální díky patří ještě Maxi Reichelovi, Maxi, jsi jednička. Pochopitelně všem umělcům, ale také těm, kteří třeba nebyli tolik vidět, ale bez nich by to nešlo. Konkrétně bych chtěl zmínit například všechny kluky z našeho venkovního úseku, kteří se skutečně při přípravách vytáhli,“ uvedl Ficner, jenž zároveň ujistil, že Festival filharmonie by se rozhodně měl dočkat na Andrově stadionu pokračování.

„Pevně věřím, že tím to prvním ročníkem jsme nedoběhli do cíle, ale naopak pouze na start. Od pondělí začínáme připravovat ročník 2024 a doufám, že se může podařit založit novou tradici, která přetrvá,“ dodal Jiří Ficner.


Další články