• Klub

Sigmu posílí František Matys, zůstává Jan Fortelný

  • 19. 6. 2023

​Kromě útočníka Lukáše Juliše se v přípravě Sigmy objeví i další nové tváře. Jednou z nich bude obránce František Matys, který přichází z pražské Slavie. Dobrou zprávou je i setrvání záložníka Jana Fortelného. Na zkoušku přijde i nigerijský útočník Yunusa Muritala.

František Matys přichází na přestup z pražské Slavie. Dvacetiletý fotbalista hrál naposledy ve druholigovém Vyškově, kde hostoval od února 2020. V této sezoně pomohl jihomoravskému celku ke druhé příčce ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE a postupu do baráže proti Zlínu. Matys má na kontě také 14 zápasů v mládežnických reprezentačních výběrech od 17 do 20 let.

Staronovou tváří na startu přípravy bude záložník Jan Fortelný, jenž na jaře hostoval v Sigmě z pražské Sparty. Vinou zranění však stihl odehrát pouze devět ligových utkání. Vedení Sigmy se dohodlo na dalším hostování do konce sezony 23/24.

Na zkoušku přichází do Sigmy minimálně na úvod přípravy také nigerijský útočník Yunusa Muritala. Třiadvacetiletý fotbalista hrál naposledy na Maltě za Hibernians. V kariéře už prošel tureckým Göztepe a belgickým Westerloo. První ligu si zahrál v Lotyšsku za Riga FC a FK Metta. Z posledních dvou sezon má také zkušenosti s předkoly evropských pohárů. V deseti zápasech nastřílel 3 branky.

Další články