• B-tým - report

Béčko zahájilo přípravu na F:NL. S novým koučem i testovaným Jajou

  • 21. 6. 2023

Béčko Sigmy zahájilo přípravu na novou sezónu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Pod vedením nového trenéra Tomáše Janotky se zapojilo do úvodní fáze 19 hráčů. Další fotbalisté se připojí později. Do přípravy jde také testovaný stoper Jaja.

Nový trenér Tomáš Janotka přivítal na startu přípravy rozmanitý kádr. Součástí je znovu i klubová legenda Michal Vepřek, který prodloužil smlouvu o další rok. Zároveň se z dorostu posunuli do béčka Koutný, Cahel, Michl, Adam Uriča a Proniuk.

„Část z nich se připojí k týmu až v nejbližších dnech, aby měli dostatečné volno. Některých se týkaly reprezentační povinnosti, devatenáctka skončila sezónu později než béčko. To samé platí také třeba pro Coufala, který hostoval v MSFL,“ uvedl Janotka.

Přinejmenším do konce června se bude s B-týmem připravovat devatenáctiletý nigerijský stoper David Jaja, který na jaře působil v Liberci.

Z kádru, který pomohl v minulé sezoně k osmému místu ve F:NL, nezahájil s béčkem přípravu Michal Galus, jenž je na testech v prvoligové Karviné. Povolení připravovat se s Pardubicemi dostal od vedení klubu útočník Tomáš Zlatohlávek.

Na hostování do nejvyšší soutěže by měl odejít záložník Jakub Matoušek, který zvažuje několik možností, na prvním tréninku přípravy ale nechyběl.

Program přípravy B-týmu:

21. června: první trénink

24. června, 13.00: Jihlava – Sigma B

1. července, 11.00: Prostějov – Sigma B

5. července, 17.00: Sigma B – Kroměříž (Slatinice)

8. července, 10.30: Sigma B – Vyškov (Slatinice)

11. července, 10.30: Kvítkovice – Sigma B (Otrokovice)

15. července, 11:00: Sigma B – Žilina (Andrův stadion, hřiště č. 2)


Další články