• A-tým - report

Vítězný vstup do přípravy. Sigma porazila Dolný Kubín 3:1

  • 24. 6. 2023

První přípravný zápas před startem nové sezony Hanáci zvládli. Svěřenci trenéra Jílka porazili slovenský Dolný Kubín 3:1. O branky se postarali Lukáš Juliš, Jan Vodháněl a Yunusa Muritala.

Sigma měla do prvního přípravného zápasu silný nástup. Soupeře zatlačila a brzy si vypracovala i dvougólový náskok. Jako první se prosadil hned v 10. minutě navrátilec do modrého dresu Lukáš Juliš. Po přihrávce Denise Kramáře byl sám před brankářem a chytrým obloučkem poslal míč do sítě.

Druhý gól měl na svědomí po chvíli Jan Vodháněl, který využil chybné rozehrávky hostů a tvrdou ranou propálil gólmana.

Vzápětí mohl třetí gól přidat Juliš, ve vápně ovšem místo střely ještě hledal výhodnější pozici pro Vodháněla a ze šance nebylo nic.

Tempo poté postupně trochu opadlo. Hrálo se za trvalé převahy Sigmy, ovšem už bez gólového vyjádření.

Zhruba deset minut před koncem první půle se dostali před branku také hosté. Kolorédy zachoval ve vápně klid a střelou přesně k tyči překonal Digaňu.

Do druhé půle nastoupila v barvách Sigmy nová jedenáctka, na hřišti zůstal jen devatenáctiletý debutant Mikeš Cahel.

V 56. minutě Hanáci navýšili vedení. Sám na brankáře šel Jakub Přichystal. S první střelou neuspěl, ale místo dorážky zvolil přihrávku na testovaného nigerijského útočníka Yunuse Muritalu, který už neměl problém trefil odkrytou bránu a zvýšil na 3:1.

V dalším průběhu se hrálo prakticky jen na slovenskou branku, ovšem ke gólu to dlouhé minuty nevedlo. Sigmáci sice vyprodukovali poměrně dost nadějných střel, ale pohříchu většinou zblokovaných. Když už se k hlavičce dostal Muritala, mířil z těžké pozice vedle. Gólmana pak nastřelil Dele a po rohu hlavičkoval nebezpečně Pokorný.

Stav už ale zůstal nezměněný 3:1. Příští týden se Hanáci představí znovu ve Slatinicích. Jejich soupeřem bude tentokrát Banská Bystrica.

Hodnocení trenéra Václava Jílka:

Výhru bych nepřeceňoval. Zápas zapadl do úvodního kondičního bloku. Zátěž jsme rozložili mezi hráče a poskládali dvě jedenáctky.

Vyzkoušeli jsme si herní způsoby, s nimiž bychom se chtěli prezentovat v sezoně. Měli jsme se vícekrát prosadit gólově.

Co se týče nastavení, odpovědnosti a nasazení, splnilo utkání naše předpoklady.

SK Sigma Olomouc – MFK Dynamo Dolný Kubín 3:1 (2:1)
Branky: 10. Juliš, 16. Vodháněl, 56. Muritala – 34. Kolorédy.
Rozhodčí: Křepský – Caletka, Horák.
Sigma 1. pol.: Digaňa – Matys, Beneš, Zmrzlý – Matoušek, Breite, Pospíšil, Cahel – Vodháněl, Juliš, Kramář. 2. pol.: Trefil – Chvátal, Pokorný, Vraštil, Cahel – Dele, Ventúra, Fortelný – Zifčák, Muritala, Přichystal. Trenér: Václav Jílek.
D. Kubín: Čermák – Lupták, Jenat, Holub, Bača – Machaj, Kolorédy, Farský – Budinský, Bryndziar, Lukáčik. Střídali: Karajbic – Ončák, Kompiš, Brnča, Hadžikadunič, Strapec, Fulier, Jurík. Trenér: Lukáš Kaplan.

Další články