• B-tým - report

Béčko dvakrát dotáhlo s Vyškovem a nakonec remizovalo

  • 8. 7. 2023

Béčko Sigmy remizovalo v dalším přípravném utkání s Vyškovem 2:2. Přestože mladí Hanáci dvakrát prohrávali, díky gólům Kramáře a Michla pokaždé srovnali krok.

Vedoucí gól Vyškova vstřelil v 17. minutě Metsoko, ale Sigmě se povedlo rychle vyrovnat. Po centru Hadaše z pravé strany se míč dostal ke Kramářovi, který zachoval chladnou hlavu, ještě si balon posunul a tvrdě zakončil.

Vyškov jinak prokázal kvalitu a byl o něco nebezpečnějším týmem. Několikrát se vytáhl brankář Digaňa. „Byl to pro nás výborný test. Individuální kvalita hráčů Vyškova byla vysoká. Myslím si ale, že jsme se v konfrontaci neztratili,“ chválil výkon trenér Janotka.

Když už se zdálo, že ve druhé půli zápas směřuje k remíze 1:1, dostal se do samostatného úniku proti střídajícímu Koutnému vyškovský Grant a zakončil ho úspěšnou kličkou a střelou do prázdné branky.

Sigmáci se však nevzdali a ještě jednou se vybičovali k vyrovnání. Obstaral ho Patrik Michl, který si naběhl na přihrávku za obranu, dobře zpracoval a parádním lobem přehodil gólmana soupeře.

„Je jasné, že tak kvalitní soupeř jako je Vyškov, který má ambice na postup do první ligy, si nějaké šance vytvoří, ale od kluků jsem viděl velkou vůli a touhu po vyrovnání. To mě těší. Jak jsem říkal, až na nějaké drobnosti jsme obstáli,“ pochvaloval si Janotka.

SK Sigma Olomouc B – MFK Vyškov 2:2 (1:1)
Branky: 24. Kramář, 86. Michl – 17. Metsoko, 81. Grant.
Rozhodčí: Křepský. ČK: 89. Mafwenta
Sigma B: Digaňa – Hadaš (40. Coufal), Dohnálek, Vepřek, Slavíček – Spáčil, Cahel – A. Uriča, Mikulenka, F. Uriča – Kramář.
2. pol.: Digaňa (67. Koutný) – Coufal, David, Bednár (67. Jaja), Galus – Langer, Fabiánek – Michl, Amasi, Šíp – Fiala. Trenér: Tomáš Janotka.
Vyškov: Jícha – Němeček, Štěpánek, Červeň, Lahodný – Traoré, Cheick, Ilko – Diallo, Fandje, Metsoko. Střídali: Borek – Jaroš, Lacík, Mafwenta, Dani, Rogožan, Grant, Souleiman, O. Vintr, Kanakimana. Trenér: Jan Kameník.

Další články