• B-tým - report

Béčko si připsalo další výhru v přípravě. Kvítkovice rozstřílelo 5:0

  • 11. 7. 2023

Pátým testem béčka v přípravě byly v úterý třetiligové Kvítkovice. Svěřenci Tomáše Janotky svého soupeře porazili vysoko 5:0. Dvakrát pálil přesně Štěpán Langer. Další trefy přidali Mikeš Cahel, Adam Proniuk a Patrik Michl.

V úvodní čtvrthodině byli nebezpečnější hráči Kvítkovic, kteří se několikrát dostali do dobré střelecké pozice a dvakrát pálili těsně vedle brankové konstrukce. Hanáci udeřili hned z první velké šance. Po pohledné kombinaci Šípa s Cahelem dostal v 18. minutě míč do brány Štěpán Langer.

Ten byl střelecky při chuti. Po půlhodině hry k němu nadvakrát míč protlačil Adam Uriča a Langer nekompromisně do prázdné brány zvýšil na 2:0.

Krátce před přestávkou dostal na levé straně dost volného prostoru Mikeš Cahel, který přesnou ranou k pravé tyči nedal gólmanovi šanci zakončit - 3:0.

V úvodu druhé půle pálil nebezpečně Slavíček, ale bránu netrefil. Vzápětí nedokázal ve velké šanci protlačit míč do sítě Mikulenka. Další branky padly až v samotném závěru.

Nejprve na 4:0 zvyšoval Adam Proniuk. Poté se výstavní trefou prosadil z velké vzdálenosti Patrik Michl, který využil vyběhnutí gólmana Kvítkovic a nádherným lobem jej přehodil.

Béčko tak v pátém přípravném utkání zvítězilo, když Kvítkovice porazilo vysoko 5:0. Před sebou má už pouze generálku před startem F:NL. V sobotu dopoledne se na dvojce Androva stadionu střetne s rezervou slovenské Žiliny. Zápas začne v 11:00.

Hodnocení trenéra Tomáše Janotky:

"První poločas se hrál v oboustranně skvělém tempu. Zápas měl dostatečnou míru nasazení, intenzity a agrese. Žádné vítězství se nerodí ale lehce. To platí i pro toto utkání. Než se hra trochu roztrhala, tak soupeř byl velice nebezpečný a dobře bránil. Poté se ale ukázala naše kvalita směrem dopředu a prosadili jsme se krásnými góly."

SK Sigma Olomouc B - SK Kvítkovice 5:0 (3:0)
Branky: 18. a 30. Langer, 43. Cahel, 85. Proniuk, 89. Michl.
Sestava 1. poločas: Bílý - Coufal, Bednár (25. David), Dohnálek, Cahel - Spáčil, Fabiánek - A. Uriča, Langer, Šíp - Fiala. Sestava 2. poločas: Bílý (70. Koutný) - Slavíček, Jaja, Vepřek, Galus - Langer (60. Michl), Spáčil (65. Fabiánek) - F. Uriča, Mikulenka, Amasi - Fiala (60. Proniuk). Trenér: Tomáš Janotka.

Další články