• Klub

Yunusa Muritala zůstává v Sigmě

  • 21. 7. 2023

Útočník Yunusa Muritala uspěl na zkoušce a bude pokračovat v Sigmě. Jeho příchod už je nyní administrativně dotažen a nic nebrání tomu, aby za Hanáky nastoupil i v mistrovském utkání.

Třiadvacetiletý Nigerijec prošel v kariéře mládeží v tureckém Göztepe, následně hrál i za belgické Westerlo. Přes lotyšské kluby Metta a Riga FC a maltské Hibernians se v létě dostal na testy do Sigmy. Trenéry nakonec přesvědčil a vysloužil si tříletou smlouvu.

„Yunusa pro nás představuje především výhled do budoucna. Vidíme v něm příslib. Pokud rozvine předpoklady, které má, mohl by z něj být velmi zajímavý hráč. Vše bude záležet především na něm, jak bude pracovat, “ řekl sportovní manažer Ladislav Minář.

„Byla zde otázka posílení na určitém postu a naskytla se nám tato možnost. Týden byl s námi na zkoušce a svým způsobem nás přesvědčil o tom, že má velký potenciál, který potřebuje dotáhnout,“ uvedl na jeho adresu trenér Václav Jílek.

„Teď to není hráč, který by byl stoprocentně připraven na ligu. Ale jsme schopni s ním pracovat a přes minutáž v béčku uvidíme, jakým způsobem bude dál pracovat a rozvíjet se. Bereme kluky na základě toho, jak na nás celkově zapůsobí. Tedy že jsou pracovití a mají charakter. S takovými hráči určitě stojí za to pracovat,“ doplnil Jílek.


Další články