• A-tým - ohlas

Pospíšil: Sparta měla velkou kvalitu. Zaslouženě jsme prohráli

  • 23. 7. 2023

Záložník Martin Pospíšil po utkání na Spartě, kde Hanáci prohráli 0:2, litoval nevyužitých příležitostí v prvním poločase. „Kdybychom dali na 1:1, mohli jsme ze zápasu vytěžit víc,“ řekl na pozápasové tiskovce. Uznal, že Sparta zvítězila zaslouženě. „Měla velkou kvalitu,“ podotkl.

Na Spartě jste prohráli 0:2. Jak se ti zápas hodnotí?

Byl to klasický první zápas. Zpočátku byl hodně opatrný, ale postupem času Sparta ukázala velkou kvalitu. I když jsme v prvním poločase mohli vyrovnat. Měli jsme dvě stoprocentní situace. Kdybychom dali na 1:1, vytěžili bychom ze zápasu víc. Sparta měla velkou kvalitu. Měla i další šance, které Máca pochytal. Pro nás zasloužená porážka.

Trenér Jílek byl kritický ke hře záložní řady. Jak jsi to viděl ty?

Pohled na hřišti je vždy trochu jiný. Sparta nás ve středu pole hodně přečíslovala. Stahovali se tam i její krajní hráči, takže často byli v přečíslení a pro nás to bylo těžké. Víme, že Sparta má nadstandardní středopolaře, zejména Kairinena, který udělá celou hru. Uznávám, že kvalita byla na její straně.

Dostali jste dva góly z brejků. To na Spartě nebývá zvykem.

Je to škoda, protože někdy zbytečně vyhazujeme nebo ztrácíme jednoduché míče. Sparta se z toho dostávala do brejků. Neměli jsme ji do nich vůbec pouštět. Určitě se na to podíváme, ale jde o zbytečné chyby. Sparta se svými rychlými hráči chodila do otevřené obrany. To je pro každého protivníka smrtelné.

Další články