• A-tým - preview

Sigma se v sobotu utká na Andrově stadionu s Karvinou

  • 28. 7. 2023

Nevydařený zápas 1. kola, v němž podlehli na Letné mistrovské Spartě 0:2, budou chtít hodit za hlavu hráči Sigmy. Příležitost na reparát budou mít v sobotním utkání, kdy jejich soupeřem bude Karviná. Slezané se do nejvyšší soutěže vrátili po roční odmlce.

„Všichni si uvědomujeme, že jsme na Spartě neukázali výkon, na který máme. Proti Karviné budeme chtít předvést jiný výkon. Takový, který bude adekvátní našim schopnostem a především nás dovede k vítězství. Zkrátka určitě máme na to, abychom byli lepší,“ vrátil se k nedělnímu utkání na Spartě Jiří Saňák, asistent trenéra Jílka.

Karviná po roce zpět mezi elitou

Druhým soupeřem Sigmy bude Karviná. Mužstvo kouče Tomáše Hejduška se mezi elitu vrací po jednoleté anabázi ve 2. lize. Na Andrův stadion se však vrací po necelém roce. Minulý rok v srpnu se zde utkala s béčkem Sigmy. Po gólech Memiče a Krčíka vedla již po 6 minutách 2:0, ale hráči sigmáckého B-týmu duel postupně díky brankám Slaměny, Slavíčka a Hadaše duel otočili. Slezané však zvládli zejména jarní část druhé nejvyšší soutěže a v pohodě si dokráčeli pro postup.

„Karviná je nováček. Vstoupil do sezony dobře. Určitě se budou chtít vézt na vlně euforie. Mužstvo má stejného trenéra jako ve druhé lize. Jsou kompaktní, vědí, co chtějí hrát. Bude to těžký ligový soupeř,“ varuje před Karvinou Saňák.

Minulý víkend si karvinští fotbalisté před vlastními fanoušky smlsli na Zlínu, který rozstříleli vysoko 4:1. Hráčem zápasu byl Lukáš Budínský. V prvním poločase byl k nezastavení, byl u všech branek Slezanů, když kromě gólu zaznamenal také asistence u tref Mikuše a Svozila. Čtvrtý gól vstřelil po změně stran Bartl.

Olomoucká stopa v Karviné

V kádru kouče Hejduška jsou tři odchovanci Sigmy Olomouc. Již na začátku minulé sezony se k mužstvu připojil Martin Zedníček, kterého však trápí dlouhodobé zranění a v soutěžním utkání se naposledy objevil 18. listopadu v utkání osmifinále MOL Cupu, ve kterém Karviná podlehla Slavii 0:2. V letním přípravném období mužstvo posílili obránce Jaroslav Svozil a útočník Martin Doležal.

„Opírají se o Jardu Svozila, který přišel z Baníku, ve středu se spoléhají na Lukáše Budínského, kterému se v Karviné daří. Zmínil bych i Daniela Bartla a zahraniční hráče, kteří jsou rychlí na křídlech,“ zmiňuje Saňák hlavní opory Karviné.

Z historie vzájemných zápasů

Sigma bude chtít proti Slezanům navázat na předchozí vzájemné zápasy. Hanáci ještě nikdy s Karvinou neprohráli a z dosavadních 11 utkání plných 8 vyhráli. Tři body proti Slezanům brali v pěti duelech za sebou.

Památný zápas mezi Sigmou a Karvinou se odehrál 16. září 2017. Tým pod vedením Václava Jílka, jehož jádro tvořili hráči z ročníku 1993, zvítězil ve Slezsku 5:3. Dvě branky si připsal Tomáš Zahradníček, po gólu zaznamenali Jakub Plšek, Šimon Falta a David Houska. Na straně Karviné pálil dvakrát přesně Budínský, jeden gól vstřelil Filip Panák.

Utkání mezi Sigmou Olomouc a Karvinou se bude hrát v sobotu 29. července od 15 hodin na Andrově stadionu pod dohledem sudího Dominika Starého, kterému budou asistovat Matěj Vlček a Lukáš Machač. Čtvrtým arbitrem bude Jiří Julínek. U videa bude Jana Adámková společně s asistentem Markem Podaným.

Na zápas si vsaďte u sázkové kanceláře Tipsport, která je generálním partnerem Sigmy Olomouc. Kurzovou nabídku na utkání naleznete ZDE.

Vstupenky a permanentky

Ještě v pátek si vstupenky na zápas můžete koupit za výhodnější cenu. Lístky jsou v prodeji ve čtyřech cenových kategoriích. Doporučujeme nákup online přes Ticketportal ještě dnes. Z pohodlí domova si zajistíte své místo na stadionu za výhodnější cenu a vyhnete se frontám na pokladnách před začátkem utkání.

Vstupenky si kupte online přes tento ODKAZ.

Navštívit také můžete některou z kamenných prodejen Ticketportalu. Seznam poboček najdete ZDE.

Třetí možností, jak si zajistit vstupenku na zápas, je nákup v našem Fanshopu, který má v pátek otevřeno od 10 do 17 hodiny. V sobotu otevře od 12. hodiny.

Cenově nejvýhodněji vyjde celosezónní permanentka, díky níž máte své místo na stadionu jisté na všechny domácí ligové zápasy A-týmu, případné pohárové duely a zároveň i na utkání druholigového B-týmu, který bude stejně jako v minulé sezoně hrát své zápasy na Andrově stadionu. Zároveň můžete využít výhod z našeho bonusového programu. Více o permanentkách ZDE.

Partnerem utkání Premiere Cinemas

Přijďte se na zápas naladit s předstihem. Před stadionem na vás bude čekat občerstvení. Těšit se můžete na pochoutky z grillu, případně na točené pivo od našeho partnera Pivovaru Litovel.

I tentokrát je pro vás připravena poločasová soutěž. Ceny do ní věnoval partner utkání Premiere Cinemas. Hlavní cenou budou dva poukazy do Premiere VIP, poukazy na běžnou vstupenku do kina, občerstvení a další filmové dárky. Samozřejmě také dárky z klubového Fanshopu a poukázky do Galerie Šantovka.


Další články