• B-tým - preview

Moravské derby! B-tým Sigmy v neděli přivítá Brno

  • 29. 7. 2023

Brno v minulém ročníku sestoupilo z nejvyšší soutěže. O bitvu s tradičním moravským rivalem však fanoušci Sigmy ani v této sezoně nebudou ochuzeni. V rámci 2. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyzve brněnskou Zbrojovku B-tým Sigmy. Přijďte podpořit Hanáky proti velkému favoritovi soutěže. Na nedělní utkání F:NL platí permanentky, otevřena bude hlavní tribuna.

Hanáci pod vedením kouče Tomáše Janotky přivezli minulou neděli bod z horké půdy Varnsdorfu. Na severu Čech vedli po gólu Michala Galuse. Domácí na jeho trefu nalezli ještě do přestávky odpověď. Krátce po změně stran Galus neproměnil pokutový kop a hráči béčka zahodili ve druhé půli další velké šance.

„Bezprostředně po utkání jsme byli z výsledku zklamaní, protože ve 2. poločase jsme si vytvořili pět až šest stoprocentních brankových příležitostí, včetně neproměněné penalty. S odstupem času ale bod z venku bereme. Hráli jsme ve Varnsdorfu, kde se nehraje jednoduše. V kontextu celé sezóny se bod bude počítat,“ řekl Janotka.

Se svými svěřenci se nyní připravuje na velmi těžkou zkoušku. Los F:NL jim totiž ve 2. kole postavil do cesty Zbrojovku Brno, která v minulém ročníku sestoupila z nejvyšší soutěže. „Je to pro nás obrovská výzva. Zbrojovka patří do 1. ligy. Nemá cenu si nic nalhávat, v utkání bude velkým favoritem. Má zkušený tým oproti našemu mládí. Role favorita je jasně daná. Brno se chce v co nejkratší době vrátit mezi elitu. Věřím, že neprodáme kůži lacino,“ burcuje před utkáním Janotka.

Hlavní hrozba Brna? Zkušený útočník Jakub Řezníček. Pětatřicetiletý kanonýr byl druhým nejlepším střelcem FORTUNA:LIGY. Ani jeho 19 přesných zásahů však nestačilo tradičnímu moravskému týmu k záchraně. Řezníček v týmu Zbrojovky setrval a trenér Luděk Klusáček, který mužstvo před novou sezónou převzal, na něj bude spoléhat i v tomto ročníku. Trefil se i v úvodním utkání proti Vlašimi, s níž Brno doma remizovalo 1:1. „Je to gólová mašina. Budeme mu věnovat zvýšenou pozornost. Nebezpečí ale může přijít i od ostatních hráčů, ať už je to třeba Potočný nebo jakýkoliv další hráč, který nastoupí. Kádr má Brno široký,“ varuje Janotka.

Zápas bude mít velký náboj. Na straně Brna bude několik hráčů s olomouckou minulostí. Kromě zmíněného Řezníčka jsou to odchovanci Sigmy Jan Štěrba, Jiří Texl a Jan Hladík. Asistentem trenéra Klusáčka je Josef Mucha. Naopak Tomáš Janotka je brněnským rodákem a ve Zbrojovce v sezoně 2013/14 hostoval.

„Myslím, že bude dobrá atmosféra. Je to moravské derby a na Andrův stadion přijede nejtěžší možný soupeř hned v prvním domácím utkání. Věřím, že to je velké lákadlo nejen pro nás z hlediska výzvy, ale i pro naše fanoušky,“ pozval Janotka na zápas olomoucké příznivce.

Utkání mezi B-týmem Sigmy Olomouc a Zbrojovkou Brno se bude hrát v neděli 30. července od 17 hodin na Andrově stadionu.

Moravské derby se odehraje pod dohledem sudího Vojtěcha Opočenského, jemuž budou asistovat Zdeněk Dobrovolný a Nikola Šafránková.

Na zápas si vsaďte u sázkové kanceláře Tipsport, která je generálním partnerem Sigmy. Kurzovou nabídku naleznete ZDE.

Stream z utkání sledujte na portálu sporttotal.cz. Odkaz ZDE.

VSTUPENKY NA ZÁPAS

Vstupenky na nedělní zápas jsou v prodeji přes Ticketportal (odkaz ZDE), na některé z kamenných prodejen, případně v našem Fanshopu. V den zápasu pak na pokladnách Androva stadionu.

Permice platí i na zápasy B-týmu. Pro fanoušky Sigmy bude otevřena západní tribuna Androva stadionu.

Cena lístků na zápasy B-týmů je 100 Kč (zlevněné za 50 Kč).


Další články