• Mládež

Osmnáctka skvělým nástupem do druhé půle smetla Líšeň

  • 30. 7. 2023

Osmnáctka Sigmy odehrála další přípravný duel na domácím place v Řepčíně. Soupeřem bylo tentokrát o rok starší družstvo z brněnské Líšně. První poločas vyhrála Sigma 1:0, ve druhé předvedla parádní start do začátku 2. poločasu, když mezi 46. a 50. minutou dala čtyři branky a rozhodla zápas, který skončil nakonec výsledkem 6:2 pro Sigmu. Hattrickem se blýsknul David Drábek.

„Sestavu jsme po domluvě s dalšími trenéry doplnili pěti hráči ze sedmnáctky, která hrála v týdnu Harašta Cup. První půli hrála osmnáctka, druhý poločas to bylo tak půl na půl. Právě kluci ze sedmnáctky vstoupili skvěle do druhé půle, většina z nich byla v útočné části sestavy, ač se zbytkem týmu nejsou tak sehraní, tak vepředu jim to vyšlo a nasázeli to tam parádně,“ řekl sestavě a gólové průtrži zkraje druhé půle trenér Sigmy Olomouc U18 Tomáš Vasijlev.

V první půli poslal Sigmu do vedení David Drábek, další šance pak Hanáci zahazovali. Gólová smršť přišla ve druhé půli. Od 46. do 50. minuty dali Sigmáci soupeři z Líšně čtyři branky a bylo rozhodnuto. Branky padaly jako přes kopírák, když Sigma dokázala odebírat ve středu půle soupeři míče a podnikala rychlé výpady středem průchozí obrany brněnského celku. Střelecky se prosadil ještě dvakrát Drábek a dokonal hattrick, další branky přidali Maksym Synevych, David Lorenc a Viktor Lašák.

„Vyzkoušeli jsme si některé taktické věci a různá rozestavení. Soupeř chtěl hodně hrát, což nám sedělo, protože jsme získávali hodně míčů díky presinku. V první části jsme ještě hodně šancí trestuhodně neproměnili, což kluci ví, že se ve vyrovnaném utkání nemusí vyplatit. Ve druhém poločase mě mrzí ty dvě inkasované branky, protože v obranné fázi musíme být přesní a pevní, ale za stavu 5:0 klukům trochu povolí hlava a přijdou zbytečné ztráty po předržení míče,“ zhodnotil zápas Tomáš Vasiljev. V dalším přípravném utkání se Sigma Olomouc U18 utká se slovenskou Žilinou.

SK Sigma Olomouc U18 – SK Líšeň U19 6:2 (1:0).

Branky: 3x Drábek, Synevych, Lorenc, Lašák.

Sestava Sigmy: Koleček (46. Ulenfeld) – Miler (46. Šembera), Holec (46. Lašák M.), Lorenc Š. (67. Holec) – Lašák V. (67. Miler), Oříšek (67. Škoda), Drábek (67. Foldyna), Ondřej (46. Činčara), Michalík (40. Galík), Györe (46. Synevych) – Škoda (46. Lorenc). Trenér: Tomáš Vasiljev.

Šestnáctka se ve Velkém Újezdě utkala se stejně starými Sparťany. Konfrontace nedopadla dobře výsledkově, když hosté zvítězili 3:1. S výkonem svých svěřenců byl ale trenér Sigmy Michal Kovář až na samotný začátek duelu spokojen.

„Oboustranně kvalitní utkání, které jsme zbytečně nechali v úvodu soupeři se zbytečným respektem ke jménu Sparty. Posléze jsme srovnali hru, ale branky dál střílel soupeř. Cením si toho, že jsme to nezabalili, hráli až do konce a ve druhé části byli jasně lepším týmem,“ hodnotil utkání trenér Michal Kovář.

Sigma úvod zaspala, první dvacetiminutovka patřila jasně hostím, kteří se také v 9. minutě tečovanou střelou dostali do vedení. Poté Hanáci hru srovnali, hosté však minutu před poločasovým hvizdem navýšili vedení parádní trefou z hranice velkého čtverce.

Ve druhém poločase Sparta opět chytila úvod, a od 48. minuty vedla už 3:0. Hanáci to nezabalili, převzali otěže duelu a v 64. minutě střídající Horák po nahrávce Capky snížil. Tlak Sigmy pokračoval, přišly další šance, další dramatizace duelu však nepřišla.

„Ve druhém poločase jsem byl s naším výkonem spokojen. Jen musíme zvýšit důraz v koncovce, protože střely z malého vápna musí končit gólem. Z naší strany i z trenérského tábora Sparty panuje spokojenost s kvalitním duelem, který prověřil oba týmy,“ doplnil Kovář.

Šestnáctku nyní čeká další víkend zápas v Žilině.

SK Sigma Olomouc U16 – AC Sparta Praha U16 1:3 (0:2)
Branka Sigmy: 64. Horák.
Sestava Sigmy: Hruban (46. Křivánek) – Pazdera, Bartošic, Sandr, Hilbert (89. Bušina) – Pavlištík (35. Vaněk), Riedl (89. Di Cuia), Kaštyl (46. Skácel) – Capka, Křiklava, Liďák (62. Horák). Trenér: Michal Kovář.

(rh)


Další články