• B-tým - preview

Béčko Sigmy se ve středu vydá na Vysočinu. Čelit bude Jihlavě

  • 1. 8. 2023

Fotbalisty olomouckého béčka čeká druhý zápas v rámci anglického týdne. Tři dny po utkání se Zbrojovkou Brno se ve středu vydají do Jihlavy. Utkání 3. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se bude hrát od 18 hodin.

V neděli svěřenci Tomáše Janotky předvedli srdnatý výkon proti Brnu. Proti velkému favoritovi si vytvořili velké množství příležitostí, pouze jednou však míč dostali do sítě, zatímco soupeř se trefil dvakrát.

„Myslím si, že jsme podali lepší výkon. Sahali jsme po vítězství. Byli jsme mu blízko, nebo minimálně bodovému zisku. Ukázalo se ale, že Brno má ve svých řadách silné gólové hráče, kteří udělali rozdíl v utkání,“ vrátil se k nedělnímu zápasu Janotka.

Zbrojovku musejí Hanáci hodit za hlavu. Další bitva je čeká již ve středu. „Neplácáme se po zádech. Výsledek pro nás úspěšný nebyl. Chceme to odčinit nějakým způsobem v následujících dvou zápasech, které odehrajeme v tomto týdnu ,“ velí před zápasy s Jihlavou a Prostějovem Janotka.

„Ačkoliv máme po dvou utkáních pouze bod, tak herní projev i počet vytvořených šancí dává naději na to, že bodový zisk přijde. Věřím, že uspějeme v následujících utkáních,“ dodal trenér B-týmu.

Nejprve se Hanáci vydají ve středu na Vysočinu. Ambiciózní klub ještě nedávno působil v nejvyšší soutěži, z níž sestoupil v sezóně 2017/18. Od té doby se Jihlavě nedaří návrat zpět mezi elitu. V minulém ročníku se Vysočina dokonce na poslední chvíli zachraňovala ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE a obsadila konečné 14. místo.

Do nové sezóny ale středeční soupeř Hanáků vstoupil víc než dobře. Vedle Vyškova a Táborska je Vysočina jediným stoprocentním týmem. „Jihlava měla velice povedenou přípravu. Herně i výsledkově. Dokázali to přenést do prvních mistrovských utkáních,“ řekl Janotka.

Nejprve porazila na domácí půdě Opavu. Zápas nabídl pořádné drama. Slezané vedli, ale domácím se podařilo v 82. srovnat. Následně neproměnil pokutový kop opavský Hýbl. V 5. minutě nastavení pak duel převrátil ve prospěch Jihlavy Franěk. „V prvním utkání, sice možná trochu se štěstím, brali výhru až v nastavení, pro tým to ale byla dobrá vzpruha. Následně to potvrdili na horké půdě v Líšni. Pro Jihlavu je to určitě dobrý vstup do soutěže. Se šesti body se jim bude hrát líp,“ tuší Janotka.

V minulém ročníku dokázali Hanáci na půdě Jihlavy bodovat. Domácí se brzy dostali do vedení po gólu Zoubeleho. Krátce před přestávkou ale srovnal Filip Uriča. Po změně stran již žádná branka nepadla a oba soupeři se rozešli smírně 1:1.

Zápas mezi Vysočinou a Sigmou B bude řídit Jiří Julínek, jemuž budou asistovat Jan Hurych a Pavel Pospíšil. Výkop duelu bude v 18 hodin.

Na utkání si vsaďte u sázkové kanceláře Tipsport, která je generálním partnerem Sigmy. Kurzovou nabídku naleznete webových stránkách Tipsportu ZDE.

Stream ze zápasu sledujte na webu sporttotal.cz ZDE.


Další články