• A-tým - preview

Sigma se připravuje na moravské derby. V sobotu hraje na Slovácku

  • 4. 8. 2023

Fotbalová FORTUNA:LIGA má o nadcházejícím víkendu na programu zápasy 3. kola. Hráče Sigmy v něm čeká tradiční soupeř. Již potřetí v tomto kalendářním roce se Hanáci vydají na Slovácko. Z obou letošních výjezdů přivezli z Uherského Hradiště vždy po bodu.

Sigma v minulém kole vybojovala první tři body do tabulky. Svěřenci trenéra Jílka zdolali Karvinou 3:1, když se o góly postarali Lukáš Juliš, Ondřej Zmrzlý a Jan Navrátil. Hanáci tak potvrdili, že se jim proti Slezanům tradičně daří. V dosavadních 12 utkáních s nimi ještě neprohráli, šestkrát v řadě brali tři body.

„Výhra nad Karvinou byla pro psychiku důležitá. Věděli jsme, že první kola nejsou jednoduchá, zejména venkovní zápasy, kdy nás teď čeká Slovácko a za čtrnáct dnů Plzeň. Ale žádný zápas není jednoduchý. Pro psychiku hráčů i nás bylo vítězství důležité. Už jen z toho důvodu, že posledních pět domácích ligových zápasů jsme nevyhráli. Chtěli jsme udělat radost fanouškům. Jen škoda, že jsme gólů nedali více, protože šance na to byly,“ vrátil se ještě k zápasu proti Karviné Milan Kerbr, asistent trenéra Jílka a vedoucí týmu.

POTŘETÍ V TOMTO ROCE DO UHERSKÉHO HRADIŠTĚ

Nyní je před Hanáky další těžká prověrka. Potřetí v tomto roce se vydají do Uherského Hradiště na Slovácko. Oba předchozí zápasy skočily dělbou bodů. Nejprve v únoru po remíze 0:0. Následně se oba moravské celky utkaly ještě v nadstavbové skupině o titul a k vidění byla tentokrát remíza 2:2. Branky Sigmy tehdy vstřelili Denis Ventúra a Pavel Zifčák.

Oba týmy se tak znají velmi dobře. „Snažíme se je překvapit, oni budou chtít to samé. Ale herní styly jsou podobné. Známe dobře trenéra Svědíka i jeho hráče. Zápas bude hodně podobný těm předchozím. Bude to o prvním gólu, o první šanci. O tom, kdo bude více zodpovědný, kdo bude více dostupovat hráče a kdo bude více efektivní. Nečekám, že to bude gólová smršť,“ soudí Kerbr.

Slovácko má jeden z nejzkušenějších kádrů v celé lize. V obou odehraných kolech nasadilo vždy sestavu s nejvyšším věkovým průměrem.

„Hlavní síla Slovácka je v tom, že jejich kádr je dlouho pospolu. Mají zkušené hráče, kolem kterých se nabalují ti ostatní, kteří nějakou kvalitu taky mají. Kdybych měl někoho vypíchnout, tak jednoznačně Milana Petrželu, který si se soupeři v předchozích utkáních dělal, co chtěl. Mají kádr dobře nakombinovaný. Týmovost a individuální výkony dělají celek. Na Slovácku je horká půda, fanoušci vytvoří skvělou atmosféru. Soupeřům se tam nejezdí příjemně, ale věřím, že to tentokrát zlomíme a uspějeme,“ řekl Kerbr.

Z HISTORIE VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

Sigma čeká na výhru nad Slováckem devět ligových zápasů v řadě. Naposledy jej porazila 8. prosince 2019 1:0. Od té doby se třikrát z výhry radovalo Slovácko, šestkrát zápasy skončily nerozhodně. Bilance vzájemných duelů je poměrně vyrovnaná. 13x se z výhry radovalo Slovácko, 14x byla k vidění remíza a 12x brali tři body Hanáci. Sigma si tři body z Uherského Hradiště naposledy přivezla 25. února 2012. Výhra 1:0 se tehdy zrodila po vlastní brance, kterou si ve 3. minutě nastavení vstřelil Libor Došek.

INFORMACE PRO NAŠE FANOUŠKY

Fanoušci Sigmy se na Slovácko vydávají organizovaně vlakem, který z olomouckého hlavního nádraží odjede v 11:32 (R887 Slovácký expres). Pro příznivce hostů je na Městském stadionu Miroslava Valenty vyhrazen sektor D5 na Jižní tribuně. Vstupenky do něj jsou v prodeji přes Ticketportal. Pro nákup využijte tento odkaz.

„Doufám, že jsme domácí výhrou nad Karvinou navnadili naše fanoušky. Snad přijedou v hojném počtu a budou nás podporovat. Atmosféra na Slovácku byla vždy skvělá, snad to bude dobrý zápas s dobrým koncem pro nás,“ pozval Kerbr do Uherského Hradiště příznivce Sigmy.

Utkání mezi Slováckem a Sigmou bude řídit Stanislav Volek. Jeho asistenty budou Kamil Hájek a David Žurovec. Čtvrtým sudím pak Marek Bělák. U videa bude Marek Radina společně s asistentem Ivo Nádvorníkem.

Zápas začne na Městském stadionu Miroslav Valenty v Uherském Hradišti v sobotu 5. srpna v 15 hodin.

Vsaďte si na něj u sázkové kanceláře Tipsport, která je generálním partnerem Sigmy.

KURZOVOU NABÍDKU NALEZNETE ZDE!


Další články