• B-tým - preview

Tradiční bitva. Béčko Sigmy se v neděli utká doma s Prostějovem

  • 4. 8. 2023

Tradiční hanácké fotbalové derby mezi Sigmou a Prostějovem se i letos uskuteční ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. S regionálním rivalem změří síly B-tým Olomouce v rámci 4. kola. Zápas se bude hrát na Andrově stadionu v neděli 6. srpna od 10:15.

Svěřenci trenéra Tomáše Janotky ve středu vstřelili tři branky na půdě Jihlavy. Protože ale šestkrát inkasovali, neodvezli si z Vysočiny ani bod a na první výhru v sezóně tak čekají. Porážku a vysoký počet obdržených gólů budou chtít odčinit v nedělním utkání. „Po Jihlavě jsme se soustředili jednoznačně na defenzivu. Individuálních a taktických chyb bylo v utkání s Jihlavou hodně. Myslíme si, že tento tým má na to, aby nedostával tak velké množství branek,“ řekl před hanáckým derby Janotka.

Prostějov již v sezóně nasbíral 4 body. Nejprve v úvodním kole zdolal Kroměříž 2:1. Bodoval také ve středečním vloženém kole. V Holici, kde své zápasy minimálně na podzim bude hrát, remizoval s rezervou Sparty Praha 3:3, ačkoliv dvakrát v utkání prohrával o dvě branky.

V minulé sezóně béčko Sigmy zvítězilo v obou utkáních, které spolu mužstva v rámci druhé nejvyšší soutěže hrála. Na podzim v Prostějově zvítězilo 3:1. V jarní odvetě na Andrově stadionu pak 2:1. Vítězstvím olomouckých mladíků skončilo poměrem 4:1 také přípravné utkání z počátku července.

„S Prostějovem je to vždy prestižní duel. Vnímáme to tak i my. Naším jediným cílem je vyhrát, protože zatím se nám podařilo bodovat pouze v prvním utkání ve Varnsdorfu. Byť ve všech zápasech jsme měli dobrý herní projev. Ale druhá liga se hraje na body. Po čtyřech kolech chceme mít určitě více bodů, než kolik aktuálně máme. Do zápasu půjdeme plně odhodlaní s cílem vyhrát,“ velí svému mužstvu Janotka.

V týmu Prostějova jsou i hráči s olomouckou minulostí. Trenér Michal Šmarda bude určitě spoléhat na slovenského útočníka Tomáše Malce, které v Sigmě působil v sezóně 2015/16. Třicetiletý střelec byl autorem dvou branek Prostějova ve středečním utkání proti Spartě B. Letní posilou týmu je záložník Patrik Slaměna, který přestoupil ze Sigmy. V kádru Prostějova je rovněž záložník Jakub Habusta.

„Většinou to tak bývá, že hráči, kteří hrají proti svým bývalým týmům, mají zvýšenou motivaci. My samozřejmě nějakým způsobem hráče známe, ale není to jen o těch třech. Prostějov má zkušený tým. Nebezpečí může přijít také od Koudelky nebo od křídelních hráčů. Připravíme se na ně co nejlépe tak, abychom dokázali jejich silné stránky eliminovat,“ varuje Janotka také před ostatními hráči Prostějova.

Hanácké derby je vždy atraktivní pro fanoušky obou táborů. Na nedělní zápas bude pro příznivce Sigmy i Prostějova otevřena hlavní tribuna Androva stadionu. Doporučujeme zakoupit vstupenky online přes Ticketportal. V den zápasu jsou na pokladnách Androva stadionu o 50 korun dražší. I v den utkání tak využijte nákup lístků online přes Ticketportal. Fanoušky Prostějova žádáme, aby si vstupenky kupovali do sektoru E.

PRO NÁKUP VSTUPENEK NA ZÁPAS SIGMA B – PROSTĚJOV VYUŽIJTE TENTO ODKAZ

„Kulisa se Zbrojovkou byla skvělá kvůli oboustranné podpoře obou táborů. Věřím, že v podobném duchu se bude odvíjet i tento zápas. Je to svým způsobem divadlo, takže si myslím, že to přidá na atmosféře a atraktivitě utkání, když tady bude hodně lidí a poženou svůj tým za vítězstvím. Věřím, že nás naši fanoušci podpoří, budou součástí týmu a dovedou nás ke třem bodům,“ pozval Janotka příznivce Sigmy na nedělní špíl.

Utkání SK Sigma Olomouc B – SK Prostějov se bude hrát v neděli od 10:15 za dozoru rozhodčího Tomáše Batíka, jemuž budou asistovat Jan Paták a Marek Podaný.

Vsaďte si na duel u sázkové kanceláře Tipsport, která je generálním partnerem Sigmy. Kurzovou nabídku naleznete ZDE.

Pokud nebudete moct zavítat v neděli dopoledne na Andrův stadion, můžete sledovat stream na webu sporttotal.cz. Sledujte ZDE.

Další články