• A-tým - preview

Sigma v neděli od 15 hodin změří síly s Teplicemi

  • 11. 8. 2023

Druhý domácí zápas v této sezóně se blíží. Již v neděli budou Hanáci hrát na Andrově stadionu proti Teplicím. Zápas proti doposud neporaženým Sklářům začne v 15 hodin.

Do utkání půjde tým Sigmy s dvěma výhrami v řadě. Hanáci tak z úvodních tří kol vytěžili 6 bodů. „Se vstupem do sezóny jsme spokojeni. Myslím, že je to velmi dobrý start do soutěže. Věřím, že nás to posune dál v sebevědomí,“ řekl Jiří Saňák, asistent trenéra Jílka.

Svěřenci trenéra Jílka po úvodní prohře na Spartě porazili Karvinou 3:1. Minulou sobotu pak zdolali Slovácko na jeho půdě po více než jedenácti letech. Pod výhru 2:0 se podepsali Lukáš Juliš a Jan Vodháněl. „Bylo to pro nás velmi cenné vítězství. Soupeře jsme donutili k chybám v defenzivě. Byť se to možná jevilo jako individuální selhání, tak vzniklo po našem tlaku na konkrétní hráče. Ať už Heču, nebo Daníčka. Z tohohle pohledu mužstvo fungovalo velice dobře. Vždy je samozřejmě co zlepšovat. Mužstvo ale zápas odběhalo, fungovalo, a to je klíčové,“ vrátil se Saňák k výhře v Uherském Hradišti.

NEPORAŽENÉ TEPLICE

Nyní budou chtít Hanáci získat skalp Teplic. Také Severočeši zahájili nový roční FORTUNA:LIGY dobře a ve třech kolech ještě nenašli přemožitele. Tým Teplic vede trenér Zdenko Frťala, který Severočechy převzal v březnu poté, co byl z trenérské lavičky odvolán Jiří Jarošík. „S příchodem Zdenka Frťaly a jeho realizačního týmu mužstvo Teplic ožilo. Funguje určitá chemie,“ doplnil Saňák.

Skláři silnou Plzeň (1:0) i ambiciózní Bohemians (2:1). V minulém kole pak remizovali (0:0) s Jabloncem. „Teplice hrají velmi dobře a organizovaně. Hrají na dva rychlé a nebezpečné útočníky. Čekají na své šance a jsou v tom trpěliví. Na druhou stranu musím říct, že liga je dnes opravdu vyrovnaná a po třech kolech se ještě nedají dělat nějaké závěry. Rozhoduje každičký souboj a přihrávka,“ soudí Saňák.

Nejlepším střelcem Teplic je aktuálně Daniel Trubač, který dva góly. V bráně Severočechů je nestárnoucí gólman Tomáš Grigar, který dokazuje, že ani ve čtyřiceti letech ještě nepatří do starého železa. V utkáních proti Plzni a Jablonci udržel čisté konto.

Z HISTORIE VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

Hanáci mají Sklářům co oplácet. V minulém ročníku totiž prohráli v obou ligových utkáních, vždy po výsledku 1:2. Bilance vzájemných zápasů je na straně Sigmy, která nad Teplicemi zvítězila 17x. Soupeř má o tři výhry méně. Celkem 20x se zrodila remíza. V neděli se odehraje již 52. utkání mezi Sigmou a Teplicemi. Nejlepším střelcem ve vzájemných utkáních je Michal Ordoš, který Teplicím vstřelil 6 gólů. Nejvyšší výhry dosáhla Sigma nad Teplicemi 14. května 2016, kdy zvítězila 6:0. Ještě více branek padlo 23. listopadu 2009. Hanáci tehdy vyhráli 6:2.

Utkání SK Sigma Olomouc – FK Teplice se bude hrát v neděli 13. srpna od 15 hodin na Andrově stadionu pod dohledem sudího Filipa Kotaly, kterému budou asistovat Marek Podaný a Jan Hurych. Čtvrtým rozhodčím bude Dalibor Černý. U VARu bude Dominik Starý s asistentem Kamilem Hájkem.

Vsaďte si na zápas u sázkové kanceláře Tipsport, která je generálním partnerem Sigmy Olomouc. Kurzovou nabídku naleznete na webových stránkách Tipsportu.

VSAĎTE SI ZDE.

VSTUPENKY

Vstupenky na zápas jsou v prodeji. Fanouškům doporučujeme, aby si je pořídili v předprodeji přes Ticketportal. I v den utkání je nákup online výhodnější, než na pokladnách Androva stadionu, které otevírají hodinu před výkopem zápasu. Zápas proti Teplicím spadá do II. cenové kategorie.

LÍSTKY NA ZÁPAS S TEPLICEMI KUPUJTE ONLINE ZDE!!!

Vstupné na zápas s TeplicemiII. kategoriev den zápasu na pokladně

I. kat. - krytá místa sektory B, C, D

300350

II. kat. - krytá místa sektory A, E, P, R, S, T, U, nekrytá místa B, C, D

200250

III. kat. - nekrytá místa A, E, F, G, H, P, R, S, T, U

150200

IV. kategorie - nekrytá místa V, W, X, Y, Z

100150

FANZÓNA

Fanzóna se rozjede hodinu před začátkem utkání. A tentokrát se máte na co těšit! Zavítá do ní legendární Oldřich Machala. Přijďte na setkání s hráčem, který za Sigmu v nejvyšší soutěži odehrál těžko překonatelných 414 zápasů. Samozřejmostí bude autogramiáda, na níž Oldřicha Machalu doplní jeden z hráčů současného A-týmu. Kdo to bude? To si necháme jako překvapení na neděli.

Tradicí našich fanzón je prezentace ženského týmu. Sigmačky si pro vás opět připraví dovednostní soutěže. Přítomen bude i náš esportový tým. Setkat se s ním můžete ve stánku, kde budou zároveň připraveny dvě konzole, na nichž si to fanoušci mohou rozdat ve hře FIFA.

Ve fanzóně bude samozřejmě připraveno občerstvení. Těšit se můžete na pochoutky z grillu, případně na točené pivo od našeho partnera Pivovaru Litovel.


Další články