• B-tým - preview

Béčko v pondělí od 17:30 v Drnovicích proti Vyškovu

  • 13. 8. 2023

Výjezd do nedalekých Drnovic před sebou mají fotbalisté B-týmu Sigmy Olomouc. V pondělí od 17:30 se tam střetnou s ambiciózním Vyškovem, který v aktuálním ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doposud neprohrál a znovu tak míří na nejvyšší příčky.

„Měli jsme trochu větší očekávání na bodový zisk, to jsme již několikrát řekli. Myslím si však, že bodový zisk nekoresponduje s herním projevem a s tím, na co jsme sahali. Ale je to realita. Je potřeba ztracené body získat někde jinde. Proč by se nám to nemohlo podařit proti Vyškovu?“ řekl před pondělním utkáním trenér Tomáš Janotka.

Vyškov hraje 2. nejvyšší soutěž třetí sezónu v řadě. V minulém ročníku sahal po postupu do FORTUNA:LIGY. Z druhého místa totiž postoupil do baráže, v níž se střetli se Zlínem. S posledním celkem F:L odehráli dvě vyrovnané partie, které rozhodla jediná branka. Tu vstřelili v domácím prostředí hráči Zlína, kteří tak rozhodli o záchraně v nejvyšší soutěže. Vyškov si tak musí minimálně rok počkat.

Do této sezóny vstoupili svěřenci kouče Jana Kameníka výborně. V úvodních třech kolech zvítězili, body poprvé ztratili až minulý víkend, kdy remizovali 1:1 ve Vlašimi.

Béčko Sigmy bude v neděli čelit nejlepší ofenzivě soutěže. Vyškov vstřelil ve čtyřech utkáních 12 gólů. Nejvíce pak útočník Idjessi Metsoko z Toga, který se prosadil třikrát. Nejlepší střelec Vyškova z minulé sezóny Bienvenue Kanakimana, autor 14 gólů, se naopak v tomto ročníku doposud neprosadil.

„Sílu Vyškova poznalo už hodně týmů. Svědčí to o jejich ofenzivní síle. My tam však nepojedeme s poraženeckou náladou. Budeme se snažit minimálně bodovat,“ řekl Janotka.

Kádr Vyškova je i v této sezóně prošpikován africkými hráči. Kromě zmíněných Metsoka a Kanakimany jsou to například Golden Mawfenta ze Zambie, Musa Ramathan a Fahad Bayo z Ugandy, Fadje Toure z Guiney, nebo Alassane Traore z Pobřeží slonoviny.

„Mají obrovskou ofenzivní kvalitu. Je to vyzrálý tým s velkým počtem zahraničních hráčů, kteří mají nesmírnou individuální kvalitu. Dokáží dohrát útočnou akci ke gólu ve dvou až třech hráčích.“

V minulém ročníku se oba soupeři nejprve na podzim rozešli na Andrově stadionu smírně po remíze 2:2. Zápas v Drnovicích pak skončil vítězstvím Vyškova 2:0. Oba soupeři se střetli také v přípravě, kde utkání skončilo nerozhodně 2:2.

Utkání MFK Vyškov – SK Sigma Olomouc B se bude hrát v pondělí 14. srpna od 17:30 na stadionu v Drnovicích.

Vsadit si na něj můžete u sázkové kanceláře Tipsport, která je generálním partnerem Sigmy. Kurzovou nabídku naleznete ZDE.

Vstupenky na zápas si kupte online přes tento odkaz.

Stream z utkání sledujte na portálu sporttotal.cz

Další články