• Ostatní

Ženy Sigmy posílila před startem sezony Švédka Elin Berggren

  • 25. 8. 2023

Čerstvou posilou ženského týmu Sigmy se stala Elin Berggren. Čtyřiadvacetiletá Švédka by měla nastoupit už o víkendu na hřišti Prague Raptors.

„Do Česka jsem se dostala společně se svým přítelem, který je hokejista a bude hrát v Šumperku. Hledala jsem proto nějaký klub poblíž. Absolvovala jsem tréninky v několika místech nakonec jsem se rozhodla pro Olomouc, kde jsem našla skvělé prostředí,“ prozradila švédská obránkyně. „Už se moc těším na zápasy. Abych řekla pravdu, moc toho o soutěži nevím. Hlavně věřím, že týmu pomůžu,“ dodala.

„Elin u nás absolvovala několik tréninků. Dobře zapadla mezi ostatní hráčky. S tím nebyl vůbec žádný problém, protože velká část jich umí anglicky,“ řekl trenér ženského týmu Miloslav Novotný.

Elin Berggren hrála ve Švédsku převážně za druholigový tým Mallbackens IF. Za sebou má také roční zkušenost z americké univerzity v Tennessee, kde vedle fotbalu studovala sportovní psychologii. „Pak ale přišel covid, během pár dní se všechno změnilo a vrátila jsem se domů do Švédska,“ řekla Berggren, která kromě USA nějakou dobu strávila i v Itálii. Naposledy hrála ve Švédsku taktéž za druholigový Ravasens IK Karlskoga.

„Od Elin si slibujeme hlavně vyztužení zadních řad, ale také nám pomůže s rozehrávkou. Je to silová hráčka, která hraje velmi dobře tělem a má velmi dobrou přihrávku na krátkou i dlouhou vzdálenost. Měla by pro nás být velmi dobrou posilou,“ konstatoval kouč Novotný.

První utkání v novém dresu by Elin Berggren měla odehrát v neděli 27. srpna, kdy naše ženy startují novou sezonu na hřišti favorizovaného Prague Raptors. Ve druhém kole Sigma hraje znovu venku na půdě béčka Sparty. Doma se Hanačky v nové sezóně představí až v sobotu 9. září od 15 hodin v Kožušanech proti Teplicím.

Obsáhlý rozhovor s Elin Berggren přineseme na klubovém webu v následujících dnech.


Další články