• A-tým - preview

Sigma změří v neděli od 15 hodin síly s Libercem

  • 25. 8. 2023

V neděli odpoledne opět ožije Andrův stadion. V rámci 6. kola FORTUNA:LIGY zde fotbalisté Sigmy Olomouc změří síly s libereckým Slovanem. Utkání čtvrtého a šestého celku soutěže odstartuje v 15 hodin.

Hanáci minulý víkend podlehli po sérii tří výher v řadě Plzni 1:2. Díky nádhernému gólu Juraje Chvátala sice 1:0 vedli, domácí však ještě v nastavení první půle duel dvěma slepenými góly otočili. „Po utkání v Plzni jsme měli k výkonu našeho mužstva výhrady, protože jsme v určitých fázích odbočili z našich principů hry. V tréninku jsme se na to zaměřili a věřím, že s Libercem bude vidět posun," řekl před nedělním duelem Jiří Saňák, asistent trenéra Jílka.

Severočeši o bod zpět

Za soupeře budou mít olomoučtí fotbalisté tým Liberce. Slovan vstoupil do sezóny výhrou nad Baníkem 3:1. S dalšími výsledky však U Nisy spokojeni být příliš nemohli. Na půdě silné Mladé Boleslavi sice remizovali Severočeši 2:2, v utkání však vedli po prvním poločase o dvě branky a domácí navíc dohrávali od 36. minuty bez vyloučeného Kostky. Následně prohráli na domácí půdě s Bohemians a remizovali ve Zlíně. Až v minulém kole se jim opět podařilo zvítězit, když porazili 1:0 Pardubice, díky níž povyskočili na 6. místo o bod zpět za Sigmou.

"Liberec je silný soupeř. Mají delší dobu stejného trenéra a tím pádem také zažitý způsob hry. Zápas bude samozřejmě důležitý, ale to je každý ligový zápas. Na to, kde jsme v těchto chvílích v tabulce, se moc nedíváme. Hrajeme doma a chceme uspět," burcuje před zápasem s Libercem Saňák.

Nejlepším střelcem týmu Luboše Kozla je Christian Frýdek, který vstřelil 2 góly. Kromě zápasu s Baníkem se trefil i v minulém kole v duelu s Pardubicemi. Jedničkou mezi třemi tyčemi je belgický gólman Olivier Vliegen.

Kvůli červené kartě, kterou obdržel v utkání v Plzni, bude Sigmě chybět obránce Lukáš Vraštil. „Musíme si poradit. Děláme maximum, aby byl připravený Kuba Pokorný, zároveň ale máme dost široký kádr. Variant musíme mít stejně připravených hned několik,“ řekl Saňák.

Utkání SK Sigma Olomouc – FC Slovan Liberec začne na Andrově stadionu v 15 hodin. Řídit jej bude sudí Petr Hocek, jemuž budou asistovat Ivo Nádvorník a Petr Kotalík. Čtvrtým sudím bude Stanislav Volek. U videa bude Tomáš Kocourek s asistentem Ondřejem Pechancem.

"Pevně věřím, že nás dorazí podpořit co nejvíc příznivců. Jsem přesvědčený, že hráči nechají na hřišti všechno, tak je naše mužstvo nastavené. Že to fanoušci mohou někdy vidět jinak, to je asi přirozené. Jejich podpora je pro nás ale velmi důležitá," pozval Saňák diváky na utkání.

Vstupenky na zápas s Libercem

Utkání proti Slovanu patří do II. cenové kategorie. Nejjednodušší a nejvýhodnější možností, jak si lístky na zápas pořídit, je nákup online přes společnost Ticketportal.

PRO NÁKUP ONLINE VYUŽIJTE TENTO ODKAZ!

Dále můžete využít některé z kamenných prodejen společnosti v blízkosti svého domova. Seznam poboček ZDE. Nebo v pátek do 17 hodin navštívit náš Fanshop.

V den utkání na pokladnách Androva stadionu jsou vstupenky o 50 korun dražší. Doporučujeme tedy fanouškům, aby si lístky pořídili přes Ticketportal. I v den zápasu jsou za výhodnější cenu. Navíc se vyhnete nepříjemnému čekání ve frontě.

Z historie vzájemných zápasů

Sigma odehrála s Libercem 58 zápasů v nejvyšší soutěži. Jejich bilance je zcela vyrovnaná. Každý z týmů zvítězil ve 21 utkáních. Zbývajících 16 duelů skončilo nerozhodným výsledkem. To vše při skóre 69:65 ve prospěch Sigmy. Na Andrově stadionu dokázali Hanáci svého dnešního soupeře porazit 16x. Liberec na Hané uspěl v 5 utkáních a 8x byla k vidění remíza.

Nejlepším střelcem v utkáním Sigmy a Slovanu je Michal Ordoš, který si do statistik připsal 7 gólů. Na straně Liberce je to Jiří Štajner, který má jen o jeden přesný zásah méně. Ze současných kádrů vstřelil 3 góly Slovanu záložník Jan Navrátil, o gól méně zase Ondřej Zmrzlý. Dvakrát Sigma svého dnešního soupeře porazila vysoko 4:0. Poprvé se tak stalo U Nisy 7. listopadu 2009. Podruhé 18. září 2010 a jeden ze čtyř gólů tehdy vstřelil Navrátil.

Další články