• Ostatní

Sigmačky v prvním utkání sezóny zvítězily v Praze

  • 28. 8. 2023

Fotbalistky Sigmy Olomouc v úvodním utkání 2. ligy žen zvítězily v pražském Zličíně nad týmem Prague Raptors. Nováčka soutěže srazily po změně stran brankou, kterou vstřelila Denisa Rédová.

Začátek zápasu byl ze strany Hanaček nervózní. „Byl to klasický první zápas. Raptors spoléhá na silové pojetí hry, což nám chvíli dělalo problémy,“ řekl trenér Miloslav Novotný.

Utkání bylo spíše bojovné. První poločas byl vyrovnaný. Gólových šancí na obou stranách příliš vidět nebylo. Domácí hráčky vsadily na nákopy za obranu. Defenziva Sigmy však odolávala.

„V kabině jsme si o přestávce řekli, že musíme hrát jinak, pokud tady chceme uspět,“ prozradil Novotný.

Jeho svěřenkyním se nástup do druhé půle podařil. Již ve 47. minutě vstřelila branku Denisa Rédová po dlouhém autu na hranici vápna.

Hráčky domácího týmu se následně snažily Hanačky zatlačit. Spoléhaly při tom opět na dlouhé nákopy. „Museli jsme to odbojovat. Naštěstí se nám podařilo těsné vedení udržet,“ těšilo Novotného.

Celý zápas odehrála švédská posila Elin Berggren. „Trénovala s námi čtrnáct dnů, tohle byl ale její první zápas. Chvilku jí trvalo, než se rozkoukala, ale do týmu zapadla skvěle. Svoji práci v defenzivě odvedla a bude to jen a jen lepší,“ dokončil Novotný.

Také v příštím kole se Sigmačky vydají k utkání do Prahy. Hrát budou s rezervou pražské Sparty, kde se představí v neděli 3. září od 13 hodin.

Prague Raptors FC – SK Sigma Olomouc 0:1 (0:0)
Branky: 47. Rédová.
Rozhodčí: Šulcová – Petrželková, Lábusová. ŽK: Boučková, Dědinová, Umehara – Novotná. Diváků: 50.
Sigma: Schovajsová - Planičková, Hegrová Kristýna, Štěpánová, Berggren - Ševčíková, Novotná, Baštincová (75. Veselá), Hegrová Karolína (84. Zbořilová) - Barošová, Rédová. Trenér: Miloslav Novotný.

Další články