• Ostatní

Šestnáctka nadělila Hlučínu. Osmnáctka s ním padla

  • 28. 8. 2023

Ve 4. kole Moravskoslezské ligy dorostu hostily v Řepčíně týmy U18 a U16 Sigmy Olomouc celky U17 a U19 Hlučína. Osmnáctka zaznamenala první prohru v sezóně, když prohrála 1:2. Mladší dorost naopak opět zvítězil a soupeři nadělil ranec 9:0 na cestu domů. Čtyřikrát se trefil Marek Křiklava.

Osmnáctka začala proti Hlučínu aktivně, ale úvodní šance zahodila, a tak se po propadeném presinku, dlouhém nákopu a vyhraném souboji dostal do vedení ve 28. minutě Havránkem soupeř. Sigma bojovala dál a tři minuty před poločasem vyšlo Hanákům napadání, David Drábek přešel přes dva soupeře a střelou na zadní tyč zpoza šestnáctky srovnal. Přišla poslední minuta první půle a Hlučín se po rohovém kopu Fukanem dostal do vedení.

„Do zápasu jsme vstoupili dobře jako se Zlínem či na Slovácku, ale nepodařilo se nám vstřelit branku, což pak dalo šanci soupeři, který šel do vedení. Dokázali jsme sice srovnat, ale pak si necháme dát gól do šatny z rohu,“ řekl k první části hry trenér Olomouce Tomáš Vasiljev.

Ve druhém poločase Sigma bušila do obrany Hlučína, ale chyběl důraz v koncovce. Největší příležitost měl David Macharáček, jeho průnik z levé strany a střelu brankář hostí Michalík kryl. Sigma U18 tak zaznamenala první porážku v ročníku.

„Ve druhé části jsme dobře zareagovali, tlačili jsme soupeře, kluci chtěli výsledek otočit. Měli jsme i šance, ale v šestnáctce nám chyběl klid, důraz, možná i větší hlad po gólu. Musíme to napravit v neděli v Brně,“ dodal k vývoji utkání ve druhé půli Vasiljev.

SK Sigma Olomouc U18 – FC Hlučín U19 1:2 (1:2)
Branka Sigmy: 42. Drábek.
Sestava Sigma: Koleček – Miler, Holec, Páviš (46. Oříšek), Macharáček (87. Capka) - Ondřej, Drábek (71. Foldyna), Foukal (61. Řezníček) - Györe, Škoda (61. Michalík), Judas. Trenér: Tomáš Vasiljev.

Svěřenci Michala Kováře vlétli do zápasu a v rozmezí 10. a 13. minuty dali tři branky. O dvě se postaral Filip Capka, který však musel pro svalové zranění ve 22. minutě střídat a svůj první ze čtyř gólů v utkání dal Marek Křiklava. Sigmáci dobře napadali naivní rozehrávku Hlučína a ještě do poločasu zvýšil Křiklava svým druhým gólem na 4:0.
Ve druhé části Sigma pokračovala v kanonádě. Po poločase se trefil střídající Samuel Chytil, o chvíli později dosáhl Křiklava na hattrick a na 7:0 zvyšoval Patrik Liďák. Následoval další Křiklavův gól a konečný výsledek 9:0 stanovil vlastenec hostí.

„Do zápasu jsme se snažili vstoupit agresivně, věděli jsme, že soupeř rozehrává od brankáře, tak jsme jej nenechali hrát a šance z toho vybojované jsme dobře proměňovali. Od soupeře jsem čekal trochu více, loni jsme jej dvakrát těsně porazili 1:0 venku a doma 2:0, asi se jim úplně nesešel ročník. Opět jsme hráli vzadu s nulou, což je dobře, protože víme o nedostatcích, pracujeme na nich, tak jsme rádi, že kluci hrají v obraně zodpovědně,“ řekl k utkání trenér Olomouce Michal Kovář. V dalším kole jede Sigma U16 do Brna, které stejně jako Sigma také ještě neprohrálo.

SK Sigma Olomouc U16 – FC Hlučín U17 9:0 (1:1)
Branky Sigmy: 11., 23., 50. a 57. Křiklava, 10. a 13. Capka, 46. Chytil, 54. Liďák, 62. vlastní.
Sestava: Křivánek – Hilbert, (46. Pavlištík) Sandr, Bartošic, Pazdera (46. Chytil) - Skácel, Riedl (62. Bušina), Lakomý – Liďák (55. Di Cuia), Křiklava, Capka (22. Horák). Trenér: Michal Kovář.

(rh)


Další články