• B-tým - preview

B-tým v neděli dopoledne vyzve na Andrově stadionu Příbram

  • 1. 9. 2023

V posledním utkání před zářijovou reprezentační přestávkou se fotbalisté B-týmu Sigmy střetnou v domácím prostředí s Příbramí. Zápas proti Středočechům začne na Andrově stadionu v neděli 3. září od tradičních 10:15.

V minulém kole se Hanáci dočkali tříbodového zisku. Na půdě silné Opavy dokázali vybojovat vítězství 2:1. Do vedení je poslala trefa Štěpána Langera z pokutového kopu. Po změně stran navýšil pěknou ranou Filip Uriča. Domácí Slezané již stačili pouze snížit. Díky výhře se B-tým Sigmy odlepil od poslední pozice ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE.

„Byla to nesmírně důležitá výhra. Cítil jsem, že ji kluci potřebovali. Každá výhra je hodně důležitá pro sebevědomí týmu, protože vždy nakopne a povzbudí do další práce,“ vrátil se Janotka k týden staré výhře nad Opavou.

Potvrdit tříbodový zisk ze Slezska budou chtít Hanáci v nedělním domácím utkání proti Příbrami. „Aby mělo vítězství v Opavě nějakou váhu, je nutné ho potvrdit doma s Příbramí. To vnímáme všichni. Je to ale těžký soupeř. Příbram má velice zkušený tým. Věřím tomu, že je v našich silách ji doma porazit. Uděláme pro to maximum,“ vyhlíží Janotka nedělní duel.

Příbram je po sedmi odehraných kolech na 11. místě. Nedávno ještě prvoligový klub aktuálně nezažívá povedené období. Na výhru ve FNL čekají svěřenci kouče Krejčího čtyři zápasy. Naposledy brali tři body proti Opavě na začátku srpna. Od té doby třikrát prohráli, v minulém kole pak remizovali 0:0 s Duklou Praha. Výsledkově nevydařené období podtrhlo vyřazení z MOL Cupu. Třetiligovým Domažlicím podlehla Příbram 0:2 po prodloužení.

Mezi nejzkušenější hráče nedělního soupeře béčka patří Tomáš Wágner. Třiatřicetiletý útočník naposledy do zápasu nastoupil 12. srpna na půdě Kroměříže a v sezóně se trefil pouze jednou. Aktuálně nejlepším střelcem týmu je tak bosenský hráč Hasan Jahič, který vstřelil tři branky.

„Wágner je hráč, který dokáže udělat zápas. Poslední zápasy nehrál, ani v poháru ne. Pokud by nenastoupil ani proti nám, nic to neznamená, protože Příbram má další kvalitní a nebezpečné hráče. Ať už jsou to rychlá křídla, nebo velezkušený Hušbauer, kolem kterého se snaží tvořit hru. Není to tým o jednom hráči. Chceme však, aby zápas byl o nás a zvládli jsme ho naší poctivou defenzivou a předvedli naše kvality také směrem dopředu,“ doplnil Janotka.

V minulé sezóně každý z týmů vyhrál své domácí utkání. Příbram dokázala Hanáky Na Litavce porazit 5:0, když hattrick vstřelil Wágner, dvě branky dal Surmaj. V dubnové odvetě na Andrově stadionu zvítězil B-tým 4:1. Dva góly zaznamenal Denis Kramář, jednou se trefili Patrik Slaměna a David Vaněček.

Utkání SK Sigma Olomouc B – FK Příbram se bude hrát na Andrově stadionu v neděli 3. září od 10:15. Řídit jej bude Marek Bělák, jemuž budou asistovat Marek Podaný a Karel Mikeska.

Na zápas mezi béčkem Sigmy a Příbramí si můžete vsadit u sázkové kanceláře Tipsport, která je generálním partnerem klubu. Kurzovou nabídku naleznete ZDE.

Vstupenky na nedělní dopolední duel jsou v prodeji přes Ticketportal, nebo dnes ještě do 17 hodin v našem Fanshopu. Kryté jsou za 100 korun, nekryté za 50 korun. Na pokladně v den utkání jsou o 50 korun dražší. Doporučujeme tedy nákup v předprodeji.

LÍSTKY KUPUJTE ZDE

Stream z utkání můžete sledovat na sporttotal.cz ZDE.

Další články