• Ostatní

Hráči Sigmy Olomouc nastoupili za mládežnické reprezentace

  • 11. 9. 2023

V uplynulém týdnu se objevilo několik Sigmáků v mládežnických výběrech České republiky. Za tým do dvaceti let nastoupili Jáchym Šíp a Denis Kramář. V barvách devatenáctky šli do akce Adamové Uriča a Proniuk. Osmnáctka, za kterou hrál Václav Zahradníček, měla na programu prestižní Ježek Cup. Přípravné zápasy s německými týmy Fürthem a Norimberkem odehrála repre U17, v sestavě s Matyášem Nechvátalem a Patrikem Sieglem.

Reprezentace do dvaceti let prohrála ve čtvrtek Rumunsku 0:2. Trenér Pavel Šustr nasadil od začátku zápasu do sestavy Jáchyma Šípa, který na hřišti nakonec byl do 69. minuty. Do akce se dostal také Denis Kramář, který hrál od 59. minuty. Ve druhém přípravném utkání podlehla reprezentační dvacítka Itálii 0:1. Oba Sigmáci nastoupili v základní sestavě a hráli do 52. minuty.

Devatenáctka v sobotu hrála přípravný zápas proti Skotsku. Utkání skončilo remízou 2:2. Sigmáci Adam Uriča a Adam Proniuk se do hry dostali v 65. minutě. Další zápas odehrála reprezentační devatenáctku, u níž je asistentem Tomáš Janotka, v úterý 12. října, kdy za soupeře měla tým Belgie. Naše reprezentace prohrála 1:3. Uriča s Proniukem nastoupili v základní sestavě.

Národní tým do osmnácti let se účastní prestižního domácího turnaje Ježek Cup. A rozehraný jej má výborně. Čeští mladíci porazili na úvod Turecko 3:0. V základní sestavě hrál Václav Zahradníček, který byl ze hry stažen v 69. minutě. Nastoupil i ve druhém utkání na turnaji, v němž reprezentace ČR porazila ve federálním derby Slovensko 6:0. Trenér Křeček jej na hřiště poslal v 76. minutě. V závěrečném vystoupení na turnaji osmnáctka porazila tým Spojených států amerických 2:0 a ovládla celý turnaj. Proti USA odehrál Zahradníček 62 minut.

Soustředění na západě Čech si reprezentace do sedmnácti let, u níž je asistentem trenéra Jan Krajčovič, zpestřila dvěma přípravnými zápasy. Nejprve hrála proti německému Greuther Fürth. Utkání skončilo vysokou výhrou českých mladíků poměrem 6:0. Útočník Matyáš Nechvátal nastoupil v základní sestavě a na hřišti strávil hodinu. Gólově se neprosadil. Druhý zápas odehrála reprezentační sedmnáctka v pátek 8. září proti 1.FC Norimberk. Německého soupeře zdolala 5:3 a jedním gólem k výhře přispěl také Nechvátal, který odehrál závěrečnou půlhodinu. Celý zápas byl na trávníku Patrik Siegl. Asistentem u reprezentační sedmnáctky je Jan Krajčovič.

Další články