• B-tým - preview

Hanácké derby. B-tým Sigmy se v sobotu vydá do Kroměříže

  • 15. 9. 2023

Po reprezentační přestávce se o nadcházejícím víkendu rozehraje FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA. V jejím 9. kole se béčko Sigmy Olomouc vydá do nedaleké Kroměříže. Zápas na půdě Hanácké Slavie začne v sobotu v 16:30.

„První týden pro nás byl specifický, protože jsme měli několik hráčů v reprezentačních výběrech. Část hráčů se nějakým způsobem dávala dohromady. Z předchozích zápasů jsme měli nějaké šrámy. Zbytek v týmu v menším počtu plnil tréninkové povinnosti. Od pondělí vše naplno směřujeme k zápasu v Kroměříži. Věřím, že jsme připraveni,“ zhodnotil uplynulých čtrnáct dnů svého týmu trenér Tomáš Janotka.

B-tým Sigmy se před reprezentační pauzou rozehrál do velmi slušné formy. Svěřenci trenéra Janotky zvítězili v posledních dvou utkáních. Nejprve porazil Opavu na její půdě 2:1. Stejným výsledkem před dvěma týdny zdolal na Andrově stadionu také Příbram. Proti Středočechům dostal béčko do vedení Štěpán Langer, který proměnil penaltu. Vedení navýšil po změně stran nádhernou trefou Jiří Spáčil. Na vítězství Hanáků nic nezměnilo ani snížení, které v nastaveném čase obstaral góle Nkwinga.

„Poslední dva zápasy týmu výrazně pomohly směrem k nabrání sebevědomí. Ale vyhráno nemáme v ničem. A nemáme ani nahrán dostatečný počet bodů. Naším úkolem je se soustředit dál na sbírání bodů. Fotbal je takový, že se každý týden začíná od začátku,“ řekl Janotka

S dvěma výhrami v řadě se rezerva Sigmy vydá v sobotu do Kroměříže. Hanácká Slavia je nováčkem 2. ligy, do které se v této sezóně vrátila po sedmnácti letech. Mužstvo trenéra Bronislava Červenky poctivě sbírá body. V tabulce F:NL mu po osmiodehraných kolech patří devátá pozice se ziskem deseti bodů.

„Je to tým, který je neskutečně agresivní, důrazný a poctivý. Hraje v obrovském nasazení a intenzitě. To je nějakým způsobem zdobí a je to jejich přednost. Vůbec nás nečeká jednoduchý zápas. Kroměříž získala deset bodů zaslouženě. Tým mají zkušený a kvalitní. V Kroměříží chodí na zápas hodně diváků. V sobotu čekám bouřlivou atmosféru. Věřím ale, že jsme schopni tam uspět,“ pokračoval Janotka.

B-tým Sigmy se s Kroměříží pravidelně střetával v Moravskoslezské fotbalové lize. V sezóně 2021/22 spolu oba celky bojovaly o postup do F:NL. Vítězně z tohoto boje vyšla olomoucká rezerva. Hanácká Slavia si na postup do druhé nejvyšší soutěže musela rok počkat.

„Jsme rivalové z předešlých sezón, kdy se naše béčko a Kroměříž spolu bojovaly o postup do 2. ligy. My jsme jim to jeden ročník vyfoukli. I o tohle bude sobotní zápas okořeněný. Zápas bude mít zároveň nádech hanáckého derby, takže bude mít pro oba týmy asi větší důležitost. Platí ale to, že se primárně hraje o tři body, které budeme chtít získat my,“ řekl Janotka závěrem.

Utkání SK Hanácká Slavia Kroměříž – SK Sigma Olomouc B se bude hrát na Stadionu Jožky Silného v sobotu 16. září od 16:30. Řídit jej bude sudí Adam Trska, jemuž budou asistovat Tomáš Mokrusch a Nikola Šafránková.

Na duel naší rezervy s Kroměříží si můžete vsadit u Tipsportu, který je naším generálním partnerem. Kurzovou nabídku naleznete ZDE.

Stream z utkání sledujte na portálu sporttotal.cz.

Další články