• A-tým - preview

Třetí Sigma v sobotu vyzve na Andrově stadionu České Budějovice

  • 15. 9. 2023

Po třítýdenní odmlce, způsobené zářijovým reprezentačním cyklem, se na Andrův stadion vrátí prvoligový fotbal. Soupeřem Sigmy Olomouc bude v 8. kole FORTUNA:LIGY tým Českých Budějovic. Zápas odstartuje v 15 hodin.

Reprezentační pauzu přečkal tým Sigmy na 3. místě. „Hráči dostali přes minulý víkend volno, byla tam ještě navíc motivace před pohárem v Třinci a zápasem v Hradci ohledně jednoho dne navíc. Pak už jsme ale najeli na klasický cyklus a naplno se připravujeme na pokračování ligy s Českými Budějovicemi. Žádné dlouhé pauzy a podobně si nikdo nemůže dovolit. Bylo vidět, že kluci si odpočinuli, ale teď už vidíme na tréninku velké odhodlání a děláme všechno proto, abychom byli na sobotu nachystaní co nejlépe,“ shrnul program týmu v uplynulých dnech Milan Kerbr, vedoucí týmu a asistent trenéra Václava Jílka.

Hanáci se před reprezentační přestávkou rozehráli do velmi dobré formy a zvítězili ve třech utkáních v řadě. Po výhře 2:0 nad Libercem se představili v Třinci, kde si po vítězství 4:1 vybojovali postup do 3. kola MOL Cupu. Zdolali také Hradec Králové, když v Malšovické aréně sice prohrávali 0:1, třemi přesnými zásahy ale vývoj duelu převrátili na svoji stranu.

„Chceme pokračovat v dobrých výkonech a sbírání bodů. Jsme v tabulce nahoře, i když víme, že je to jen začátek soutěže, tak se tam chceme se tam udržet. V takovém případě je jasné, že domácí zápasy musíme zvládat za plný počet bodů. Zkraje sezóny se nám to třikrát za sebou podařilo a určitě to budeme chtít i proti Českým Budějovicím natáhnout,“ pokračoval Kerbr.

Na Hanou míří Dynamo

Soupeřem Sigmy budou České Budějovice. Dynamo se po sedmi odehraných kolech pyšní nelichotivou vizitkou nejhorší defenzivy z celé soutěže. Inkasovalo již dvacet branek. Z toho však sedmnáct v úvodních čtyřech utkáních. Od té doby se podařilo Jihočechům obrannou činnost zpevnit a začali i sbírat body. Všech šest získali na domácí půdě, kde nejprve porazili 3:0 Bohemians, v posledním utkání před reprezentační pauzou pak zdolali 2:1 tým Jablonce. V poháru se protrápili k postupu přes divizní Velké Hamry, které porazili 3:1 až po prodloužení.

„České Budějovice se celkově zvedly. Rozhodně je nemůžeme nijak podcenit, což platí o každém soupeři v lize. Tam prostě není žádný jednoduchý zápas. Mají tak kvalitní i zkušené hráče a určitě budou chtít u nás taky uspět. My ale hrajeme doma a budeme chtít jít za úspěchem,“ pokračoval Milan Kerbr.

Na Hané bude trenérská dvojice Marek Nikl – Tomáš Zápotočný postrádat zřejmě největší hvězdu týmu. Chybět bude útočník Zdeněk Ondrášek, který v utkání proti Jablonci viděl dvě žluté karty a byl vyloučen. Nejvíce branek z Jihočechů doposud zaznamenal Jakub Hora. Zkušený záložník se v sezóně trefil třikrát. Sezónu začali Jihočeši v bráně s Dávidem Šípošem. Slovenský gólman ale v úvodních třech utkáních inkasoval 13 gólů a od 4. kola jej v bráně nahradil Martin Janáček. V kádru Dynama je i obránce Martin Sladký, který za Sigmu odehrál 90 ligových zápasů. Do sezóny však vinou zranění ještě nenastoupil.

Utkání SK Sigma Olomouc – SK Dynamo České Budějovice se bude na Andrově stadionu hrát v sobotu 16. září od 15 hodin. Řídit jej bude Stanislav Volek společně s asistenty Janem Dohnálkem a Davidem Žurovcem. Čtvrtým sudím bude Jiří Julínek. U videa bude Jana Adámková s asistentem Radkem Kotíkem.

Na zápas si vsaďte u sázkové kanceláře Tipsport, která je generálním partnerem Sigmy Olomouc. Kurzovou nabídku naleznete na tomto odkazu.

Vstupenky

Na duel proti Českým Budějovicím si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal. Dnes i zítra jsou za výhodnější cenu, než v den utkání na pokladnách Androva stadionu.

PRO NÁKUP VSTUPENEK VYUŽIJTE TENTO ODKAZ

Fanshop má v pátek otevřeno do 17 hodin. V sobotu otevře tři hodiny před výkopem, tedy v pravé poledne.

Z historie vzájemných zápasů

V minulém ročníku Sigma zvítězila v obou utkáních, které proti Českým Budějovicím v lize odehrála. Vždy to bylo shodně po výsledku 3:0. Nejprve to bylo 17. září, tedy bez jednoho dne na rok přesně, na půdě Dynama, kde se do střelecké listiny zapsali Denis Ventúra, Jan Navrátil a Pavel Zifčák. V odvetě, která se hrála v březnu tohoto roku, pak po bezbrankové první půli nasázeli Hanáci tři branky v rozmezí 59. a 69. minuty. Dvakrát se trefil Jan Vodháněl, jednou Antonín Růsek.

Díky těmto výhrám je vzájemná bilance lehce ve prospěch Sigmy, která zvítězila 15x. Remíz se zrodilo 13 a vítězstvím Jihočechů skončilo 14 duelů. Nejlepším střelcem v utkáních Sigmy a Českých Budějovic je Stanislav Vlček. Útočník, který dvě sezóny (1995/96 a 1996/97) nastupoval za Dynamo, odkud se přesunul na Hanou, se v dresu Sigmy proti Jihočechům trefil 5x. O dvě branky méně vstřelili na straně Hanáků Miroslav Baranek a Lubomír Reiter. Za Dynamo stejný počet gólů nasázeli Ivo Svoboda, David Lafata a také Ladislav Fujdiar a Rudolf Otepka, kteří část své kariéry rovněž strávili v Olomouci.

Další články