• B-tým - preview

B-tým Sigmy v neděli dopoledne změří síly s Líšní

  • 22. 9. 2023

B-tým Sigmy se po výsledkově slabším začátku rozehrál do výborné formy a v posledních třech utkáních bodoval naplno. Výsledkem 2:1 zdolal postupně Opavu, Příbram a před týdnem v hanáckém derby také Kroměříž. V neděli dopoledne bude jeho soupeřem Líšeň. Utkání začne na Andrově stadionu v tradičních 10:15.

„Tři výhry v řadě nás v tabulce posunuly výš. Určitě ale není co slavit. Pořadí se mění kolo od kola a tabulka se teprve vyvíjí. Musíme pokračovat v tom, co jsme načali. Podařilo se nám skloubit poctivost na hřišti s touhou se zlepšovat. Je to provázané s tím, že se nám teď daří sbírat body,“ řekl k posledním zápasům trenér Tomáš Janotka.

Cestu za vítězstvím v Kroměříži započal B-tým ve 3. minutě, kdy míč dostal do brány Jiří Spáčil. Čtyřiadvacetiletý útočník se trefil ve druhém utkání v řadě. Svěřencům trenéra Janotky vyšel také vstup do druhé půle a pouhé čtyři minuty po jejím začátku udeřil Jáchym Šíp. Kroměříž zápas zdramatizovala, když si po nešťastné teči srazil míč do brány obránce Jaja. Vedení však ale B-tým Sigmy uhájil a odvezl si do Olomouce tři body.

„Buďme rádi za to, že se zápasy vyvíjejí podobně. Jedním z klíčových faktorů pro úspěch, a to nejen ve 2. lize, je vstřelení první branky. Nám se teď vždy podařilo ve druhém poločase odskočit na 2:0, což bylo skvělé. V uvozovkách jsme si pak mohli vždy dovolit udělat jednu chybičku, kdy gól soupeře znamenal pouze korekci výsledku. Že se zápasy odehrávají podobně je dáno vyrovnaností soutěže. Do poslední minuty se hraje na krev. Dokud rozhodčí nezapíská konec, nemá žádný tým vyhráno,“ zhodnotil Janotka poslední tři zápasy, které vždy skončily výhrou olomoucké rezervy po stejném průběhu 2:1.

Tři body bude chtít Janotka se svým mužstvem získat také v nedělním utkání proti Líšni. Brněnský tým nevstoupil do sezóny ideálně. V úvodních pěti kolech hned třikrát prohrál a nasbíral pouze čtyři body. V posledních čtyřech utkáních však Líšeň nenašla přemožitele a v tabulce je na 9. místě o jednu pozici před olomouckou rezervou.

„Myslím, že Líšeň se bude opět pohybovat v horních příčkách tabulky. Už teď se tam pomalu škrábe. V posledních utkáních pravidelně boduje. Tým má velice dobrý, poskládaný kolem Vandase, Čermáka nebo Matochy,“ uvedl k nedělnímu soupeři svého mužstva Janotka.

Líšni se podařilo výrazně zpevnit defenzivu, která v posledních třech utkáních neinkasovala. Na druhou stranu ale v devíti dosavadních utkáních vstřelila pouze devět branek, nejméně ze všech šestnácti účastníků FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V minulém ročníku skončily oba vzájemné zápasy vítězstvím brněnského týmu.

„Čeká nás hodně těžký soupeř, který nedostává branky a skvěle brání. Hraje velice dobře organizovaně. Líšeň má velkou sílu. Je jen na nás, abychom se ji pokusili nějakým způsobem překonat,“ zakončil Janotka.

Utkání SK Sigma Olomouc B – SK Líšeň 2019 se bude na Andrově stadionu hrát v sobotu 24. září od 10:15. Řídit jej bude sudí Ondřej Cieslar, jemuž budou asistovat Jakub Bureš a Jakub Mojžíš.

Předprodej vstupenek na zápas probíhá přes Ticketportal. PRO NÁKUP VYUŽIJTE TENTO ODKAZ. Cena za kryté místo je 100 korun, za nekryté o polovinu levnější. Na pokladně v den utkání jsou o 50 korun dražší. Doporučujeme tedy nákup v předprodeji, nebo v den utkání přes Ticketportal, kde budou i v neděli před začátkem duelu za výhodnější cenu.

Na zápas našeho B-týmu si můžete vsadit u sázkové kanceláře Tipsport, která je generálním partnerem Sigmy. Kurzovou nabídku naleznete ZDE.

Stream můžete sledovat přes portál sporttotal.cz.


Další články