• B-tým - preview

B-tým se v sobotu střetne s Táborskem

  • 6. 10. 2023

Do jihočeského Tábora zavede fotbalisty olomoucké rezervy 12. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V posledním utkání před reprezentační přestávkou se střetnou s týmem SILON Táborsko. Duel se bude hrát v sobotu 7. října od 16 hodin.

Hanáci do zápasu půjdou pět dnů po výsledkově nevydařeném utkání s Duklou Praha. V pondělí na Andrově stadionu prohráli 0:1 smolným gólem od rohového praporku. Podruhé tak v domácím prostředí nebodovali v utkání, v němž nebyli horším týmem.

„Nemáme klukům co vyčíst, pokud jde o nasazení a pracovitost. To, co se vyčíst dá, je řešení ve finální fázi. Vytvořili jsme si několik příležitostí ke skórování, ale volba řešení se nepotkala s ideální možností. Proto jsme nebyli schopni dát gól. Rádi bychom taky udrželi čisté konto. Letos se nám to ještě ani jednou nepodařilo. To jsou základní stavební kameny k úspěchu,“ vrátil se Janotka k poslednímu domácímu utkání.

V sobotu olomoucké mladíky prověří Táborsko. Jihočeši jsou před nadcházejícím kolem na šesté pozici se ziskem osmnácti bodů. Na vedoucí Vyškov ztrácí svěřenci kouče Romana Nádvorníka šest bodů. Doposud Táborsko vstřelilo jedenáct gólů, což je druhý nejnižší počet ze všech účastníků tohoto ročníku F:NL. Tým se však zároveň opírá o velice dobrou defenzivní složku. Obrana Táborska obdržela zatím pouze deset gólů, což je společně s Opavou a Líšní nejnižší číslo.

„Vůbec to neznamená, že by Táborsko hrálo defenzivně. Naopak mají směrem dopředu velkou sílu. Příležitosti si vytvářejí. V posledním domácím utkání proti Příbrami spálili neuvěřitelné množství šancí. Myslím si, že tým se v koncovce spíš trápil, než že by si šance nevytvářel. Určitě nás čeká hodně těžký soupeř,“ řekl před sobotním utkáním Janotka.

V kádru Táborska je řada hráčů se zkušenostmi z FORTUNA:LIGY, např. Jakub Šašinka, Bojan Dordič, gólman Martin Pastornický, nebo Luboš Tusjak a Martin Foltýn. Nejzkušenějším hráčem ve výběru trenéra Nádvorníka je Petr Javorek. Sedmatřicetiletý záložník strávil největší část své kariéry v Českých Budějovicích. Za Dynamo nastoupil do 110 ligových zápasů.

„Jejich nejnebezpečnější hráč je Bojan Dordič, hrající na levém křídle. Je velmi dobře rychlostně vybavený, má skvělé řešení situací jeden na jednoho. Z této strany může přijít největší hrozba. Pozor si musíme dát i na útočníka Šašinku, který je urostlý. Celkově je tým Táborska dobře vyvážený. Nesmíme věnovat pozornost jen dvěma hráčům,“ vyjmenoval Janotka hlavní hrozby soupeře.

Utkání FC SILON Táborsko – SK Sigma Olomouc B se bude hrát na stadionu v Kvapilově ulici v sobotu 7. října od 16 hodin.

Hlavním rozhodčím zápasu bude Daniel Vokoun, jemuž budou asistovat Stanislav Pochylý a David Žurovec.

Na duel našeho B-týmu proti Táborsku si můžete vsadit u sázkové kanceláře Tipsport, která je generálním partnerem Sigmy. Kurzovou nabídku naleznete ZDE.

Stream z utkání můžete sledovat na webu sporttotal.cz

Další články