• A-tým - preview

Sigma v sobotu na Andrově stadionu vyzve Mladou Boleslav

  • 6. 10. 2023

Po sedmi dnech budou fotbalisté Sigmy hrát znovu doma. V sobotu 7. října budou hostit tým Mladé Boleslavi. Hanáci jsou čtvrtí, Středočeši šestí. Duel dvou týmů z elitní šestky začne na Andrově stadionu v 15 hodin. Fanzóna odstartuje o hodinu dříve.

Po Baníku

Hanákům minulý víkend nevyšel prestižní duel proti Ostravě. Během první půlhodiny dvakrát inkasovali a přišli o vyloučeného Matúše Macíka. V početní nevýhodě se sice pokoušeli nepříznivý vývoj zvrátit, ale po změně stran obdrželi ještě jeden gól a nakonec prohráli 0:3.

„Víme, že začátek zápasu s Baníkem jsme měli dobrý. Pak přišly situace, které utkání ovlivnily. My ale vyhráváme jako jeden tým a stejně tak prohráváme jako jeden tým. Vyhodnotili jsme si všechny chyby, na videu jsme ale také viděli, že i v deseti jsme tam pak měli příležitosti, abychom vyrovnali. Pak už je to jen o tom, jestli šance proměníte. Ukázali jsme dobrý charakter a chtěli to zlomit. Od toho bychom se chtěli odpíchnout do zápasu s Mladou Boleslaví,“ vrátil se k utkání s Baníkem Milan Kerbr, asistent trenéra Jílka a vedoucí týmu.

Mladá Boleslav už je šestá

Mladou Boleslav v této sezóně vede bývalý útočník Marek Kulič, pro něhož je to premiérové angažmá na lavičce prvoligového týmu. Pod jeho vedením jsou Středočeši po deseti kolech na šesté pozici. K dobru navíc mají odložený zápas proti Viktorii Plzeň. Momentálně jedou na vítězné vlně, když vyhráli tři ligové zápasy v řadě. Zároveň v minulém týdnu prošli do dalšího kola MOL Cupu, když porazili Prostějov 4:2.

Nejlepším střelcem Mladé Boleslavi je Daniel Mareček, který se v této sezóně připsal již čtyři přesné zásahy. Středočeši se však mohou opřít i o další ofenzivní pušky. Dva góly vstřelili útočníci Lamin Jawo, Júsúf Hilál, Vasil Kušej a Matěj Pulkrab, stejně jako velezkušený stoper Marek Suchý a obránce Dominik Kostka. Ve všech dosavadních devíti utkáních za Mladou Boleslav nastoupil nestárnoucí záložník Marek Matějovský. Pro fanoušky Sigmy je jistě zajímavým hráčem Florent Poulolo. Obránce do Mladé Boleslavi zamířil před startem této sezóny po tříletém působení na Hané.

„Boleslav má dobře poskládaný tým s individualitami. Všechno si to u nich sedlo. Výkony mají momentálně dobré. Je to silný soupeř, ale rozhodně se na ně zase pokusíme něco vymyslet. Hrajeme doma a také si věříme,“ burcuje Kerbr před sobotním zápasem.

Z historie vzájemných zápasů

Duely mezi Hanáky a Středočechy bývají velice vyrovnané. Svědčí o tom i bilance vzájemných zápasů. Nerozhodným výsledkem skončilo 13 utkání. Sigma zvítězila 12x, Mladá Boleslav vyhrála o jeden zápas méně. Překlopit na svoji stranu se tuto bilanci podařilo olomouckým fotbalistům v minulém ročníku. V Mladé Boleslavi uhráli remízu 1:1. Letos v březnu pak na Andrově stadionu svého dnešního soupeře porazili 2:0. Již ve 3. minutě si po teči vstřelil vlastní gól Karafiát. Dvě minuty po změně stran pojistil vedení Sigmy Lukáš Vraštil, mimochodem odchovanec Mladé Boleslavi. Druhým hráčem, který v mládežnických letech prošel akademií našeho sobotního soupeře, je Jan Vodháněl.

Utkání mezi Sigmou a Mladou Boleslaví začne v sobotu 7. října od 15 hodin pod dohledem sudího Tomáše Klímy, kterému budou asistovat Jan Paták a Jan Dohnálek. Čtvrtým arbitrem bude Filip Kotala. K videu zasedne Stanislav Volek a Ivo Nádvorník.

VSTUPENKY NA ZÁPAS SI KUPTE ONLINE PŘES TICKETPORTAL ZDE.

„Moc bych si přál, aby nás zase přišli podpořit diváci. Jsme nastavení tak, že Boleslav chceme porazit. Víme, že mají dobré výsledky a tabulkou jdou nahoru, ale také my už jsme ukázali v sezóně sílu. Myslím, že to může být dobrý zápas pro diváka,“ pozval Kerbr závěrem fanoušky na Andrův stadion.

Fanshop má v pátek otevřeno do 17 hodin. V sobotu otevře tři hodiny před výkopem, tedy ve 12 hodin. Upozorňujeme fanoušky, že nákup vstupenek online přes Ticketportal je výhodnější i v den utkání. Na pokladnách Androva stadionu budou o padesát korun dražší.

FANZÓNA A VÍKEND OTCŮ

Přijďte se na zápas naladit do naší fanzóny, která odstartuje ve 14 hodin. Čekat tam na vás bude vynikající grilované vepřové maso, plněný hermelín a další pochoutky od Grilování Olomouc. Chybět nebudou ani tradiční klobásky nebo pivo od našeho partnera pivovaru Litovel.

Moderátor Štěpán pro vás, kromě dobré muziky, bude mít připraven tradiční vědomostní kvíz.

Zápas proti Mladé Boleslavi se uskuteční v rámci Víkendu otců. Tradiční kampaň Ligové fotbalové asociace má za cíl nejen přilákat rodiny s dětmi na tribuny stadionů, ale zároveň upozornit na fenomén fotbalu, kdy právě rodiče a jejich péče stojí za kariérami a úspěchy všech vrcholných profesionálních hráčů.

Proto vezměte v sobotu tátu na fotbal a v 15 hodin sraz na Andrově stadionu!


Další články