• Ostatní

Šestnáctka v derby přehrála Prostějov

  • 15. 10. 2023

V 11. kole Moravskoslezské ligy dorostu hrála svůj duel s Prostějovem jen šestnáctka, osmnáctka odložila utkání na 19. listopadu. Sigma v duelu se sousedem v tabulce jasně zvítězila 4:0. O všechny branky se postaralo útočné duo Sigmy Marek Křiklava a Filip Capka.

Utkal se čtvrtý se třetím týmem tabulky. Přičemž Sigma má zatím odehrané o dva zápasy méně. V derby začal lépe Prostějov. Využil větru a vysokých útočníků a domácí tým v úvodu utkání zatlačil. Vyloženou příležitost si však nevypracoval a karta hry se začala postupně otáčet.

Po půlhodině hry vysunul lobem Filip Capka Marka Křiklavu, kterého ještě v čisté šanci vychytal brankář hostí Gavenda. Z následného rohu zakončoval Skopal, hlavičkoval Remeš, vše Gavenda zvládl, ale dorážku Křiklavy si srazil obránce hostí do sítě a Olomouc vedla. O pět minut později pálil z 18 metrů Capka a Marek Křiklava byl u dorážky včas. V poslední minutě utekl obraně Prostějova Filip Capka a razantní dělovkou stanovil poločasové skóre 3:0.

Druhý poločas odstartovala v 52. minutě další šance Marka Křiklavy, opět po vysunutí Capky. Brankář hostí tentokrát zasáhl. O deset minut později mohl Prostějov snížit, závar při rohu obrana Olomouce vyřešila. Přišel brejk Sigmy a Marek Křiklava svým druhým gólem zvýšil na 4:0. V 68. minutě si pohlídal čisté konto brankář domácích Křivánek, když lapil přímý kop Slámy. O minutu později visel ve vzduchu pátý gól. Skopala však vychytal Gavenda a Křiklavovi vykopl míč z čáry bek Prostějova.

O pět minut později trefili hosté břevno a těsně jim unikl čestný úspěch. Smolně pak skončil zápas pro střídajícího domácího křídelníka Lukáše Liďáka, který po dvou minutách na hřišti musel pro zranění střídat. V závěru si Olomouc pohlídala čisté konto a zaslouženě zvítězila. V dalším kole jede Sigma U16 do Jihlavy.

Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Začátek zápasu vyšel lépe Prostějovu, kdy nám dělal potíže vítr a soupeř nás zatlačil. Po první dvacetiminutovce se nám podařilo dát hru na zem, začali jsme být nebezpeční dopředu. Po první brance jsme se uklidnili, přidali do poločasu ještě dva góly, což asi zápas rozhodlo. Ve druhé půli jsme věděli, že máme dostatečné vedení a do tolika šancí, aby zápas byl zdramatizován, je nepustíme. Přidali jsme další gól, což naše vítězství definitivě stvrdilo. Jsem spokojen s výkonem celého týmu, uhráli jsme nulu vzadu a potěšil mě důraz v soubojích, kdy jsme to dnes zvládli velmi dobře a zlepšujeme se v této herní činnosti. Hráli jsme v rozestavení 4-4-2, protože nám to šlo takto dobře už v Opavě, dali jsme do útoku zase dva silné a rychlé hráče, kteří obranu hostí hodně zaměstnávali a dali i góly.“

SK Sigma Olomouc U16 – 1. SK Prostějov U17 4:0 (3:0)
Branky: 35. a 63. Křiklava, 30. vlastní, 45. Capka,
Rozhodčí: Marek– Dorotík, Rosskohl. ŽK: Trunda (PV). Diváků: 50.
Sestava Sigma: Křivánek – Chytil, Vyroubal, Bartošic, Sandr – Horák (72. Liďák, 76. Di Cuia), Remeš (89. Pavlištík), Kaštyl (89. Lakomý), Skopal – Capka, Křiklava. Trenér: Michal Kovář.

(rh)

Další články