• Ostatní

Sigmáci nastoupili za mládežnické reprezentace

  • 18. 10. 2023

Říjnový reprezentační cyklus je minulostí. V barvách národních výběrů nastoupili tři hráči Sigmy Olomouc. Adam Proniuk s reprezentací postoupil do elitní fáze kvalifikace o postup na mistrovství Evropy.

Česká reprezentace do dvaceti let, v jejíž nominaci nechyběl Jáchym Šíp, hrála dva přípravné zápasy. Nejprve v norském Sarpsborgu podlehla domácímu výběru 1:2. Šíp nastoupil od úvodních minut a vedl tým s kapitánskou páskou. Hrál do 69. Do druhého utkání proti Německu, které reprezentace prohrála 2:4, naskočil až v 82. minutě.

Národní tým do devatenácti let měl na programu 1. fázi kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Celá skupina se hrála v Česku, přesněji v Ostravě, Opavě a Frýdku-Místku. Ve výběru trenéra Holoubka, jehož asistentem je Tomáš Janotka, byl i náš Adam Proniuk. Ten odehrál celý zápas proti San Marinu, který náš tým vyhrál 4:0. Objevil se ještě v remízovém utkání s Rumunskem coby střídající hráč. Český výběr porazil po San Marinu ještě Finsko a z prvního místa postoupil do jarní elitní fáze kvalifikace.

Dva přípravné zápasy v Estonsku proti domácímu výběru odehrála česká reprezentace do sedmnácti let. Oba zápasy skončily vítězstvím našeho národního týmu 3:0. Matyáš Nechvátal nastoupil do obou, jednou v základní sestavě. Gólově se neprosadil.

Další reprezentační srazy jsou na programu v listopadu, kdy se bude hrát i kvalifikační zápas na Andrově stadionu v Olomouci. Soupeřem českého týmu bude Moldavsko. Zápas se bude hrát v pondělí 20. listopadu od 20:45.

Vstupenky jsou v prodeji přes Ticketportal ZDE.

Další články