• A-tým - preview

Liga je zpět. Sigma bude v sobotu hrát v Pardubicích

  • 20. 10. 2023

Po reprezentační přestávce se o nadcházejícím víkendu znovu rozběhne fotbalová FORTUNA:LIGA. Tým Sigmy se vůbec poprvé představí v nové CFIG Areně, kde jeho soupeřem budou hráči Pardubic. Utkání 12. kola se bude hrát v sobotu 21. října od 15 hodin.

Hanáci o reprezentační přestávce nezaháleli. V minulém týdnu sehráli zápas 3. kola MOL Cupu na půdě Viktorie Žižkov, kde po výhře 1:0 postoupili do osmifinále. „Reprezentační přestávka byla pro nás atypická, protože jsme měli pohárový zápas na Žižkově. Díky tomu jsme jeli v podobném nastavení jako obvykle. Nevypadli jsme ze zápasového rytmu a bereme to jako pozitivum,“ hodnotí program týmu v uplynulých dnech Jiří Saňák, asistent trenéra Jílka.

Zároveň reprezentační přestávku využil tým k tomu, aby hráči doléčili drobná zranění. „Celou dobu jsme pracovali na tom, aby byli všichni kluci, kteří měli zdravotní problémy, v pořádku. Rozhodně jsme pokročili, ale teprve uvidíme, kdo a případně do jaké míry bude na zápas připraven, ještě nás čekají závěrečné tréninky,“ doplnil Saňák.

Prvním sokem Sigmy po reprezentační pauze budou v sobotu Pardubice. Třináctý tým tabulky aktuálně čeká na vítězství čtyři zápasy. Východočeši mají druhou nejhorší ofenzivu soutěže, která vstřelila devět branek. Nejlepšími střelci týmu jsou Ladislav Krobot, Denis Darmovzal a Kryštof Daněk. Každý vstřelil dva góly.

„Pardubice především na domácí půdě hrají velice dobře. Snaží se hrát aktivně a kombinačně, mají řadu šikovných hráčů, nejen v uvozovkách našeho Kryštofa Daňka. Rozhodně jedeme do Pardubic s pokorou, ale chceme tam uspět,“ pokračoval Saňák.

Východočeši v sezóně prohráli šestkrát. Hned ve čtyřech utkáních to ale bylo rozdílem jediného gólu. Navíc dokáží potrápit i favority. Se Slavií doma prohráli jen 0:1, v posledním utkání před reprezentační přestávkou získali cenný bod na půdě Ostravy, kde remizovali 1:1.

Sobotní zápas se bude hrát v nově otevření CFIG Areně, na které pardubický klub hraje své zápasy od začátku letošního roku. „Budeme hrát na novém stadionu v Pardubicích poprvé. Pro hráče je to určitě příjemnější, když se bude hrát před lepší kulisou, než když v minulosti tato utkání probíhala v azylu. Zároveň bychom rádi navázali třeba na nedávný zápas v Hradci, kde jsme také hráli poprvé na novém stadionu a výsledkově jsme uspěli,“

V Pardubicích je početná skvadra odchovanců Sigmy. Barvy východočeského klubu v této sezóně hájí Kamil Vacek, Tomáš Zlatohlávek nebo Michal Surzyn. Na hostování ze Sigmy je minimálně do konce podzimu v Pardubicích záložník Jakub Matoušek. Trenér Radoslav Kováč, bývalý hráč a rovněž odchovanec Sigmy, má k dispozici rovněž již zmíněného Kryštofa Daňka, který hostuje ze Sparty.

Sigma se s Pardubicemi utkala v nejvyšší soutěži doposud šestkrát s bilancí tří vítězství, dvou remíz a jedné porážky. Nejvyšší výhru nad Východočechy zaznamenala při venkovní výhře 5:1. Zápas se hrál 27. listopadu 2021 a Pardubice tehdy ještě hrály v azylu ve vršovickém Ďolíčku. Pod vysokou výhru se podepsalo pět střelců – Růsek, Zmrzlý, Poulolo, González a Látal.

Utkání FK Pardubice – SK Sigma Olomouc bude řídit sudí Karel Rouček. Na pomezí mu budou asistovat Jakub Hrabovský a Jakub Šimáček. Čtvrtým rozhodčím bude Michael Kvítek. K videu zasedne Ondřej Pechanec s asistentem Matějem Vlčkem.

Na zápas Sigmy v Pardubicích si vsaďte u sázkové kanceláře Tipsport, která je naším generálním partnerem. Kurzovou nabídku na duel naleznete na webových stránkách Tipsportu ZDE.

VSTUPENKY NA ZÁPAS

Lístky na zápas jsou v prodeji pouze online! A to i v den samotného zápasu. Pro fanoušky Sigmy jsou v CFIG Areně vyhrazeny sektory D1 a D2. Pokud v den utkání nebudou vstupenky vyprodané, bude před vchodem do sektor HOSTÉ umístěna cedule s QR kódem, který nasměruje přímo do prodejní aplikace.

Cena vstupenky je 220 korun. V sobotu budou lístky o padesát korun dražší.

LÍSTKY NA ZÁPAS KOUPÍTE PŘES TENTO ODKAZ!

Přijeďte v sobotu do Pardubic a buďte v nové CFIG Areně naším dvanáctým hráčem!


Další články