• B-tým - preview

Béčko bude v neděli dopoledne hostit na Andrově stadionu Vlašim

  • 21. 10. 2023

Poslední čtyři zápasy podzimní části má před sebou B-tým Sigmy Olomouc. V neděli dopoledne vyzve na Andrově stadionu v rámci 13. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Vlašim.

Druhá nejvyšší soutěž se znovu rozjede po přestávce, způsobené reprezentačním říjnovým cyklem. „Dvoutýdenní program měl každý jiný. Někteří hráči doléčili drobné šrámy, které měli z předchozího období. Zbytek nám v prvním týdnu dobře potrénoval. V týdnu před Vlašimí jsme plnohodnotně připraveni a v dobré zdravotní kondici,“ okomentoval program svého mužstva trenér Tomáš Janotka.

V neděli bude rezerva Sigmy čelit silné Vlašimi. Středočeši jsou po dvanácti kolech třetí se ztrátou jednoho bodu na Duklu Praha a šesti na vedoucí Vyškov. V dosavadním průběhu soutěže našli přemožitele pouze jednou, když prohráli v Kroměříži 1:2.

Vlašim je remízovým králem soutěže. V aktuálním ročníku skončilo šest jejich zápasů, tedy rovná polovina, nerozhodným výsledkem. I to je příčinou toho, že Vlašim není v tabulce ještě o něco výše.

„Tým Vlašimi má obrovskou kvalitu. Troufám si tvrdit, že, bez urážky k ostatním soupeřům, má Vlašim nejkvalitnější a nejfotbalovější tým. Viděli jsme ho několikrát. Je to mančaft, který to má založené na kombinační, odvážné hře. V kádru má několik individualit. Rychlostně jsou hráči Vlašimi skvěle vybavení. Nás čeká jedna z nejtěžších prověrek,“ je si vědom Janotka.

Střelecky Vlašim táhne gambijský útočník Ebrima Sighateh, který vstřelil už osm branek a je nejlepším střelcem F:NL.

V minulém ročníku každý z týmů bral výhru na hřišti soupeře. Zatímco Vlašim loni na podzim vyhrála na Andrově stadionu 5:0, B-tým Sigmy zvítězil na její půdě 4:1.

Zápasem s Vlašimí odstartuje béčko poslední čtvrtinu podzimní části F:NL. Kromě zápasu proti Středočechům jej budou čekat ještě duely proti B-týmu Sparty, s Chrudimí a nakonec v Brně.

„Cíl je jednoznačný. Chceme navázat na výsledkově povedené období, být poctiví a maximálně agresivní. Hlavně chceme výsledky. To, co nám v posledních zápasech chybělo. Herně to sice bylo velice dobré, bohužel jsme zápasy výsledkově nezvládali. Chceme vytěžit z posledních zápasů maximum co bude v našich silách. Abychom na tom po podzimu byli co nejlépe v tabulce a aby se nám během zimní přestávky dobře pracovalo,“ vytyčil cíl pro své mužstvo pro zbývající zápasy Janotka.

Utkání mezi Sigmou Olomouc B a Vlašimí se bude hrát v neděli 22. října od 10:15 na Andrově stadionu. Řídit jej bude sudí Tomáš Klíma, jemuž budou asistovat Michal Pfeifer a Matěj Cichra.

Na zápas si můžete vsadit u sázkové kanceláře Tipsport, která je generálním partnerem Sigmy. Kurzovou nabídku naleznete na webových stránkách Tipsportu.

Stream z duelu našeho B-týmu s Vlašimí můžete sledovat na webu sporttotal.cz.

Vstupenky zakoupíte přes Ticketportal. Doporučujeme nákup online. Na pokladně v den utkání budou lístky o padesát korun dražší.

ODKAZ NA VSTUPENKY ZDE!

Další články