• Mládež

Devatenáctka těsně porazila Pardubice. U17 remizovala

  • 21. 10. 2023

Po reprezentační přestávce se dorostenci Sigmy opět vrátili do kolotoče zápasů v rámci celostátní ligy. Do Řepčína tentokrát přijely Pardubice. Zápas devatenáctky rozhodl dalekonosnou střelou v závěru utkání Judas a starší dorost se tak radoval z výhry 1:0, sedmnáctka však čisté konto neudržela a se soupeřem se rozešla nerozhodně.

Trenér Krajčovič, který se po absenci v minulém zápase vrátil na lavičku, chtěl se svým týmem navázat na venkovní výhru proti Slovácku. Proti dobře organizovaným Pardubicím to nebylo vůbec jednoduché. Sigma hodně dlouho tlačila, měla ze hry více, ale vyložených šancí si vytvořila pouze pár.

Ve 20. minutě měl na kopačce gól Táborský, který po kombinaci středem hřiště vyplaval z druhé vlny, ale z velmi dobré pozice zakončil pouze do míst, kde se pohyboval brankář Pardubic.

Následně se během pár minut dostal k několika střelám dobře hrající Huňa, ale ani jednou nedokázal zamířit přesně. K vidění bylo vidět spoustu osobních soubojů, a právě organizovanost obou týmů nepouštěla soupeře do míst, ze kterých by se dala pořádně ohrozit branka.

Do druhé půle vstoupila lépe opět Sigma a během prvních dvou minut bylo zaděláno minimálně na jeden gól, bohužel se rozvlnit síť nepodařilo.

V 75. minutě si skvěle za obranu zaběhl Huňa a jeho jemnou střelu dokázal brankář vyrazit na břevno. O dorážku se následně snažil neúspěšně Nguyen.

Dlouhé dobývání pardubické brány přece jen přineslo ovoce. V 89. minutě to na sebe vzal Judas, napřáhl z dálky a přesným zásahem vymetl pravou šibenici. Týmu Jana Krajčoviče tak zajistil 3 body!

Hodnocení trenéra Jana Krajčoviče:

Myslím si, že jsme měli v prvním poločase šancí na to, abychom dali gól, několik. V druhém poločase tam bylo břevno a ve finále gól po střele Judase. Jsme rádi hlavně za to vítězství, protože v tabulce se pohybujeme tam, kde se nechceme pohybovat a chtěli jsme navázat na důležitou výhru ze Slovácka. Chtěli jsme to doma potvrdit, obzvlášť když jsme teď doma třikrát v řadě prohráli. I za to jsme rádi, že jsme to konečně zvládli vítězstvím, s nulou vzadu a připsali jsme si důležité body. Člověk si kolikrát řekne, proč to tam nespadne dřív, ale jestli dáte gól v první, v desáté nebo v devadesáté minutě je stejně důležité a já jsem rád, že my jsme byli ti šťastní.

SK Sigma Olomouc U19 – FK Pardubice U19 1:0 (0:0)
Branky: 89. Judas
Rozhodčí: Pospíšil – Mayer, Konvička. ŽK: Jalovičor – Rolenec, Brož, Halda. Diváků: 120.
Sigma: Mazur – Táborský, Kubát, Pavlíček (C), Macharáček – Uriča (64.Nguyen), Jalovičor, Zahradníček, Stryk (82. Judas) – Huňa (90. Kolařík), Proniuk (64. Nechvátal). Trenér: Jan Krajčovič.

Mladší dorost v této sezoně spíše vozí body z venku. Tuto nepříznivou bilanci chtěla sedmnáctka přerušit. První vážnější situace přišla až ve 24. minutě, kdy se do obrovské příležitosti dostali hosté. Na bránu Sigmy šli v přečíslení 4 na 3 a měli gól téměř na dlani. Pardubický útočník se však při střele zaklonil a bránu přestřelil.

Z domácího výběru odpověděl aktivitou Přibylka, který ve 32. minutě střílel z poměrně dobré pozice, bohužel zakončil doprostřed brány. Následující akci táhl Lorenc. Dokázal individuálně přejít přes obránce a otestovat brankáře Pardubic. Ten však byl ve střehu a jeho pokus vyrazil na roh.

Stejně bojovný byl i druhý poločas, v němž se intenzita soubojů postupně zvyšovala. Zajímavý centr přišel z pravé strany v 54. minutě, po němž se dostal k zakončení hlavou Capka. Zamířit přesně však nedokázal.

Další šance přišla v 70. minutě, když skvěle směřovaný míč letěl vápnem, bohužel Capka zavíral na zadní tyči pozdě a míč tak pouze proletěl těsně před ním.

Stejně jako starším dorostencům se výběru trenéra Gregovského podařilo vstřelil gól až v poslední desetiminutovce. V 81. minutě domácí zahrávali roh. Nadýchaný centr se po sérii hlavičkových soubojů dostal k Andrlemu, který udeřil hlavou a poslal Sigmu do vedení.

To bohužel dlouho nevydrželo, protože Pardubicím se už v 84. minutě podařilo srovnat. Nákop za obranu si zpracoval Nedvěd a s pomocí tyče vyslal tvrdou přízemní střelu, na kterou Čtvrtlík nemohl dosáhnout. Sedmnáctka Sigmy remizovala s Pardubicemi 1:1.

Hodnocení trenéra Iva Gregovského:

Začnu od konce. Myslím si, že výsledek asi nakonec odpovídá finálnímu dění na hřišti, i když si troufám říct, že v prvním poločase jsme byli lepším týmem a měli jsme minimálně dvě, možná tři velké brankové příležitosti, a to bohužel rozhodlo utkání, protože zápas se dal zlomit do poločasu. Druhý poločas jsme měli zase dost ze hry. Soupeř hrál často na brejky, které měl velice nebezpečný a zase jsme nedohráli v pokutovém území dvě, tři velice zajímavé situace. V závěru se nám povedlo po standardce skórovat na 1:0, ale bohužel jsme to vedení neudrželi a po jednom dlouhém míči a nedůrazu jsme vlastně nechali soupeře skórovat, takže v tom kontextu je to pro nás ztráta, ale hold musíme vzít bod a jdeme dál.

SK Sigma Olomouc U17 – FK Pardubice U17 1:1 (0:0)
Branky: 81. Andrle – 84. Nedvěd
Rozhodčí: Mayer – Pospíšil, Konvička. ŽK: Capka – Čáslavka, Svoboda. Diváků: 59.
Sigma: Čtvrtlík – Siegl, Beran, Příkazský – Pávek (C), Andrle, Činčara, Capka – Přibylka (72. Synevych) – Lorenc (72. Sikora), Nechvátal (72. Skopal). Trenér: Ivo Gregovský.

(jt)

Další články