• B-tým - ohlas

Fiala: Filip Uriča dobře centroval. Já se jen snažil trefit bránu

  • 22. 10. 2023

Poprvé v této sezóně se Jan Fiala zapsal do střelecké listiny. Stalo se tak v dnešním utkání béčka proti Vlašimi. Jeho branka byla nakonec vítězná. „Snažil jsem se pouze trefit bránu. Šel na mě dobrý centr od Filipa Uriči,“ řekl mladý útočník, který v sobotu odpoledne naskočil na závěrečnou čtvrt hodinu za áčko v utkání v Pardubicích.

Jak hodnotíš dnešní výhru nad Vlašimí?

Začátek utkání byl vyrovnaný. Snažili jsme se soupeře hodně presovat, což se nám poměrně dařilo. Pak jsme dali gól, kdy mi to Filip Uriča dobře nacentroval ne přední tyč. Já se jen snažil trefit bránu, což se mi povedlo a dal jsem gól. Po změně stran jsme chtěli navázat na druhý poločas, což se nám docela dařilo. Měli jsme ale i štěstí, když soupeř trefil tyč. Naštěstí jsme zápas dotáhli do vítězného konce.

Důležitá výhra pro postavení v tabulce.

Určitě byla. Konečně jsme udělali zase tři body. Příští týden na Spartě se na to budeme snažit navázat, abychom v tom pokračovali.

Je pro tebe velkou motivací i to, že už pomalu nakukuješ do kádru áčka?

Určitě to je velká motivace. Snažím se v každém utkání makat na sto procent. Snad příležitosti v A-týmu budou jen přibývat.

Jak se ti na dnešní zápas chystalo? Předzápasový režim jsi měl trochu jiný, než obvykle a v sobotu jsi na čtvrt hodiny nastoupil za áčko v Pardubicích.

Bylo to o něco těžší. Ve čtvrtek jsme na tréninku zkoušeli nějaké situace, jak bychom asi chtěli hrát. Dalo se to zvládnout.

V áčku je to určitě náročnější.

To určitě. Je to o něco znát. Je to rychlejší a více soubojovější. Musím si na to zvyknout. Ale začíná se mi to dařit. Začínám více uhrávat osobní souboje a makám na tom.

To, že málo podstupuješ osobní souboje, ti trenéři hodně vyčítali. Došlo ti, tím že jsi začal nakukovat do áčka, že do nich musíš více chodit?

Vyčítali mi to hodně. Vzal jsem si to k srdíčku a snažil jsem se na tom doma pracovat. Vzal jsem si i míč a snažil se to uhrávat. Uvědomil jsem si, že musím makat i na tomhle. Že to není jen o tom, abych dělal kličky.

Je to těžší práce? Občas ti soupeř dost naloží.

Není to vůbec příjemné, ale snažím se na to zvyknout. To je fotbal.

Bavil se s tebou trenér Jílek, že by si tě nechával teď častěji v áčku?

Zatím jsme se v tomhle duchu nebavili. Jen mi řekl, že jsem teď dobře pracoval v předchozích zápasech za béčko a že musím makat dál.

Dnes jsi dal gól hlavou. To pro tebe není moc typické.

To je pravda, ale góly mi už chyběly. Soupeři mi to i trochu vyčítali, že jsem už dlouho nedal gól. Dnes se mi to povedlo, dokonce hlavou, což není úplně moje přednost.

Přitom jsi dost vysoký hráč. Jak to, že to není tvoje přednost?

Hlavičky nemám moc natrénované. Spíš mám radši, když je míč na zemi. A to mi docela jde.

Takže když trénuješ osobní souboje, zlepšíš se i ve hře hlavou.

Určitě. Budu na tom pracovat.


Další články