• B-tým - preview

Bitva dvou rezerv. Hanáci v Praze vyzvou B-tým Sparty

  • 28. 10. 2023

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA má o tomto víkendu na programu zápasy 14. kola, jehož nedělní plán nabídne zajímavé střetnutí dvou rezervních mužstev. B-tým Sigmy se v pražském Žižkově střetne s béčkem Sparty. Utkání se bude hrát od 10:30.

Hanáci v minulém kole urvali velmi cenný bod ze zápasu proti Vlašimi, který ve 40. minutě svou přesnou hlavičkou zajistil Jan Fiala. Díky této výhře opustilo mužstvo trenéra Janotky sestupové pozice. „Je důležité, že jsme kvalitní předvedený výkon podpořili výhrou. Myslím si, že do následujících tří zápasů, které nás ještě čekají, je výhra nad Vlašimí dobrou vzpruhou pro kluky,“ řekl před utkáním Tomáš Janotka.

Na sestupovou patnáctou příčku klesla po minulém kole právě rezerva Sparty. B-tým Sigmy na ni má před nedělním utkáním tříbodový náskok. Na výhru čeká rezerva Letenských od 24. září, kdy zvítězila doma nad Jihlavou 2:1. V posledním utkání podlehla Líšni 2:4.

Trenér Janotka se těší na souboj s tradiční značkou. „Je to prestižní duel dvou klubů se skvělou mládežnickou základnou. Bude to konfrontace dvou silných akademií. Z tohohle pohledu je nedělní zápas pro nás velmi zajímavý. Chceme se se Spartou porovnat. Věřím, že to zvládneme, ale nic jednoduchého nás nečeká. Tým Sparty je prošpikován mládežnickými reprezentanty, zároveň může být posilněn o některé hráče áčka, přestože jejich fluktuace v B-týmu není tak častá,“ řekl před zápasem Janotka.

V minulé sezóně skončily oba zápasy vítězstvím olomouckého B-týmu. Nejprve v úvodním kole ročníku na Andrově stadionu porazil Spartu 1:0 gólem Slaměny. Na závěr sezóny uspěl i v odvetě pod Žižkovskou věží, kde zvítězil 2:0. po brankách Fialy a Mikulenky.

Sparta má B-tým prošpikovaný mladíky z vlastní líhně. Nejlepším střelcem mužstva je Tomáš Schánělec, autor letošních šesti gólů.

Způsob hry Sparty je dán rozestavením 3-4-3, který je prakticky totožný s tím, co hraje A-tým. Mají to postavené na kombinační hře, založení hry od stoperské dvojice a snaze dostat se dopředu průnikovými přihrávkami, náběhovou činností a individuální kvalitou. Musíme pečlivě bránit. Stejně, jako se nám to dařilo proti Vlašimi. Zároveň ale musíme být nebezpeční i v útoku,“ dokončil Janotka.

Utkání Sparta Praha B – Sigma Olomouc B se bude hrát na stadionu Viktorie Žižkov v neděli 29. října od 10:30. Řídit jej bude Jana Adámková, které budou asistovat Petr Líkař a Michal Pfeifer.

Na zápas si vsaďte u sázkové kanceláře Tipsport, která je generálním partnerem Sigmy. Kurzovou nabídku naleznete na webu Tipsportu (odkaz ZDE).

Stream z duelu dvou rezerv můžete sledovat na portálu sporttotal.cz.


Další články