• B-tým - ohlas

Janotka: Z výsledku jsme zklamaní. Mohli jsme odskočit spodku

  • 5. 11. 2023

Zklamání z výsledku převládalo v pozápasovém hodnocení Tomáše Janotky. Jeho svěřenci podlehli Chrudimi 2:4. „Dostat doma čtyři góly je obrovský luxus. Takhle se těžko dá pomýšlet na výhru,“ řekl Janotka po utkání. Litoval, že Hanáci nevyužili příležitost odskočit týmům ze spodku tabulky.

S Chrudimí jste prohráli 2:4. Jak zápas hodnotíte?

Panuje obrovské zklamání a naštvání z dnešního výsledku. Vnímáme, jak se tabulka vyvíjí. Vítězstvím bychom si výrazně vypomohli a byli bychom schopni udělat díru mezi námi a týmy, které jsou pod námi. Promarnili jsme obrovskou příležitost, abychom tohle udělali.“

Musím říct, že Chrudim nám vstřelila čtyři góly. S takovým přídělem se nedá vyhrávat. Soupeř potrestal naše individuální chyby, a proto si odtud odváží tři body.“

Líbilo se mi, i když jsme prohrávali 0:1, kdy jsme měli dobrý vstup do zápasu a sami jsme měli jít do vedení, tak se nám to podařilo otočit na 2:1.

Špatně bylo, že jsme nechali za šest minut Chrudim po jednoduchém překopu obrany srovnat. V tomhle se zápas zlomil. Chrudim to nakoplo, zatímco my jsme se nemohli pořádně dostat do tempa.

Do stavu 2:1 to vypadalo dobře, pak se zápas zcela otočil. Čím to?

Myslím, že roli hrála psychika. My jsme měli být ti, kteří byli nakoplí po gólu na 2:1. Bylo vidět, že gól na 2:2 půlku mančaftu opařil. Neviděl jsem moc hráčů, kteří by byli schopni, i přes to, že se snažili, předvést hodně kvalitní individuální výkon, kterým by naši hru zvedli. Přitom jsme neměli důvod si nevěřit. Předchozí zápas na Spartě jsme odehráli excelentně, stejně jako před ním doma proti Vlašimi. Když zhodnotím individuální výkony kluků, tak dnes zaostali za svým potenciálem a maximem.

Vypadalo to, že vás Chrudim předčila nadšením.

To si nemyslím. Kluci do toho dali všechno, ale dnes nám to neladilo. Ta souhra při zakládání útoků od stoperů nám moc nefungovala. Bylo to pomalé. Proto jsme se nějakým způsobem nemohli do toho dostávat. I přesto jsme měli dostatečné množství povedených akcí na to, abychom další góly dali. Nemůžeme ale čtyři dostat. Je sice hezké, že jsme dva dali, dostat doma čtyři je ale obrovský luxus.

Špatná souhra byla možná dána tím, že nastaly změny v sestavě, že? Dnes chyběl Mikulenka, od začátku nebyl v sestavě ani Fiala.

Jednoznačně. Jsou to hráči, kteří jsou pracovití a dřou pro tým. Z tohohle pohledu ale nemám co komu vyčíst, že by se nesnažil. Chyběla nám kvalita a sehranost. Má to ale objektivní příčiny. Fidži byl nemocný, Miky měl čtyři žluté. Je jasné, že to nabourá skladbu týmu a osu hřiště. Může se to samozřejmě projevit, to nás ale neomlouvá. Hráli jiní hráči a my bychom měli tyhle zápasy zvládat.

Po hodině hry jste přesunuli Langera na pravé křídlo. Od té doby se zdálo, že vám záloha přestala fungovat.

Tahali jsme za kratší konec. Chtěli jsme dostat Fidžiho do podpory se Zifem. Je pravda, že Chrudim má dobrý tým, což tady ukázala. Prezentovala se tady jako jeden z nejkvalitnějších týmů. Nedá se říct, že by si odsud neodvezla zaslouženou výhru.

Zbývá sice ještě jeden zápas, ale jak jste spokojeni s podzimem?

Myslím si, že jsme měli získat více bodů, ale když se na podzim podívám v globálu, tak herní projev byl po většinu podzimu velice dobrý, stejně jako individuální výkony. Víme, kde a proti komu jsme měli získat více bodů. Jeden z faktorů je, že jsme nedali čtyři penalty ze šesti. To je jasná příčina toho, že nemáme větší bodový zisk. Zápasy s Prostějovem a Líšní jsme měli zvládnout za tři body. Teď nám tyhle body chybí. Tabulka i soupeři jsou hodně vyrovnaní. Žádný tým nemá jistotu tří bodů. Proto to tak vypadá. Bude se hrát do posledního kola.

Další články