• A-tým - preview

V neděli na Sigmu! Od 18 hodin hostíme Slavii Praha

  • 10. 11. 2023

Svědkem velkého zápasu bude v neděli Andrův stadion. Sigma přivítá pražskou Slavii. Duel proti aktuálně druhému celku FORTUNA:LIGY odstartuje v 18 hodin. Přijďte Sigmu podpořit proti Sešívaným!

Hanáci jsou pět soutěžních zápasů neporaženi. Z posledních tří duelů však vždy vytěžili pouze bod. Nyní před sebou mají těžký kalibr. V neděli budou čelit Slavii Praha.

„Každý, kdo český fotbal sleduje, tak ví, jak se Slavia dlouhodobě prezentuje. Je to silný, agresivní a běhavý tým, není to pro nás nic nového. Porazit se ale dá každý soupeř. V české lize ani pro Slavii není žádný zápas jednoduchý. Rozhodně se pokusíme o to, abychom vyhráli,“ řekl před nedělním utkáním Jiří Saňák, asistent trenéra Jílka.

Sešívaní na Hanou jedou povzbuzeni čtvrteční výhrou 2:0 nad AS Řím v Evropské lize. Ve FORTUNA:LIZE naopak minulý víkend vůbec poprvé v této sezóně našli přemožitele, když v Edenu podlehli Plzni 1:2.

„Recept v takových zápasech, kdy stojíte proti favoritovi, je většinou vždycky stejný. Je to o týmové souhře, o tom, aby v den D a v hodinu H všechno do sebe zaklaplo. Podobné to měla třeba Slavia proti AS Řím. Musíte předvést na více postech nadstandardní výkony na hranici svého potenciálu. To potřebujete k úspěchu, když nastupujete proti nejlepším,“ pokračoval Saňák.

Minulý rok v říjnu Sigma svého nedělního soupeře v domácím prostředí porazila 2:0. O úvodní trefu zápasu se postaral Jiří Sláma, pro něhož to byla premiérová ligová trefa v nejvyšší soutěži. Pojistku po změně stran přidal Mojmír Chytil, který však v dnešním utkání bude stát na straně soupeře. Do Slavie přestoupil po skončení minulé sezóny a vůbec poprvé se po transferu představí na Andrově stadionu jako hráč soupeře Sigmy.

„Důležité bude, abychom byli efektivní a když si vytvoříme šance, tak je třeba je proměnit. Tak to bylo i v posledních dvou zápasech, kdy jsme měli více šancí než soupeř, ale neproměnili jsme a proto jsme jen remizovali. Proti Slavii bude důležité, abychom zvládli být pro ni nebezpeční,“ soudí Saňák.

Kromě něj bude na opačné straně barikády stát další odchovanec Sigmy Petr Ševčík, společně s brankářem Alešem Mandousem, či vedoucím mužstva Stanislavem Vlčkem.

Premiérový start za Sigmu si může připsat bývalý reprezentant Filip Novák „Na zápas už je nachystaný. Může hrát levého obránce i levého stopera, ve trojici nebo ve čtyřčlenné obraně. Otevírá nám to další varianty. Jak nastoupíme, to ještě uvidíme. Máme v týmu nějaké šrámy a uvidíme, jestli nakonec budou k dispozici úplně všichni hráči. Podle toho se pak rozhodneme,“ řekl k zdravotnímu stavu týmu Saňák.

Nedělní zápas mezi Sigmou a Slavií bude řídit sudí Stanislav Volek. Asistovat mu budou Kamil Hájek a Lukáš Machač. Čtvrtým sudím bude Vít Zaoral. K videu zasedne Jan Všetečka s asistentem Ivo Nádvorník.

Na zápas si vsaďte u Tipsportu, generálního partnera Sigmy Olomouc. Kurzovou nabídku naleznete na webových stránkách společnosti.

FANZÓNA PŘED UTKÁNÍM (VÍCE V ČLÁNKU ZDE)

Přijďte se na utkání naladit do Fanzóny, která jako tradičně bude v prostoru mezi západní a jižní tribunou.

Opět budeme ve spolupráci s iniciativou DĚTI DĚTEM vyhlašovat nejlepší mládežníky z naší akademie. Děti i dospělí si mohou zasoutěžit ve střelbě míčem na střelnici.

Ve Fanzóně na vás bude čekat dobré občerstvení, mj. vyhlášená sekaná v housce od Globusu, či výborné hamburgery z Bistra No.

Těšit se můžete i na soutěže o poukázky do Šantovky, či dobrou hudbu.

VSTUPENKY

Předprodej na utkání stále probíhá. Nejjednodušším způsobem, jak si vstupenku zajistit, je online nákup přes Ticketportal.

PRO NÁKUP VYUŽIJTE TENTO ODKAZ!

Případně navštivte některé z prodejních míst společnosti. Fanshop otevře v neděli tři hodiny před začátkem utkání. V den zápasu jsou na pokladnách Androva stadionu vstupenky o padesát korun dražší, než přes Ticketportal. Proto doporučujeme nákup online.

Pro fanoušky Slavie je vyhrazen sektor O na tribuně Karla Brücknera. Vstupenky koupíte na tomto odkazu po zadání hesla "bican".

V případě, že máte vstupenky zakoupené do jiných sektorů, doporučujeme se po stadionu pohybovat bez klubových symbolů hostů. V opačném případě tak činíte na vlastní riziko. Velmi důrazně nedoporučujeme chodit s klubovými symboly hostů do domácích sektorů na tribuně Karla Brücknera.


Další články