• Mládež

Sedmnáctka veze z Jihlavy těsnou výhru. Devatenáctka padla

  • 10. 11. 2023

Dorostenci Sigmy Olomouc hráli utkání 15. kola celostátní ligy v Jihlavě. Devatenáctka nezachytila úvod utkání, pustila Jihlavu do vedení, které nedokázala srovnat a soupeř v závěru z brejku potvrdil výhru. Sedmnáctka se v úvodu utkání Nechvátalem dostala do vedení, které udržela celý zápas a má tři body.

Sigma Olomouc U19 chtěla opět navázat na dobrý domácí výkon a výsledek proti Českým Budějovicím, ale v Jihlavě jí vůbec nevyšla první půlhodina zápasu. Soupeř se míčem za obranu a proměněním tutovky v 19. minutě dostal zaslouženě do vedení 1:0. Pak se Sigma probrala, byla aktivní a dohrála půli velmi dobře. Kryštof Judas měl velmi nebezpečnou střelu, kterou jihlavský bek zablokoval rukou, penalta se nepískala. Další dobré možnosti po propadených míčích za obranu Jihlavy hosté do šance či gólu nedohráli.

Ve druhé části se Olomouc snažila vyrovnat. Velmi dobré příležitosti měl střídající Matyáš Nechvátal, Adam Proniuk trefil tyč. Byly tam šance, závary, jihlavská obrana dokázala všechny pokusy zablokovat, nebo je pochytal brankář. Pak začali hrát hosté na riziko, které domácí celek v 81. minutě potrestal druhou brankou. V tabulce je Sigma po podzimu na 9. místě, bodově ji ještě mohou přeskočit Pardubice.

Hodnocení trenéra Jana Krajčoviče:

"Z výkonu i výsledku jsem zklamaný. Chtěli jsme navázat na domácí zápas a zakončit podzim bodovým ziskem, což se nám nepodařilo. Celý podzim je pro nás jako na houpačce. Dobrý výsledek hned střídá porážka. Hlavně venku jsme měli bodovat, s některými týmy to prostě mělo být za tři body. Proto jsme v tabulce nyní tam, kde jsme. Proti Jihlavě nám nevyšel úvod, za který jsme pak byli potrestaní. Šancí jsme měli za celý zápas hodně, věřím, že kdybychom srovnali, tak duel otočíme, ale nevyšlo to. Z brejku nás pak soupeř v závěru potrestal."

FC Vysočina Jihlava U19 – SK Sigma Olomouc U19 2:0 (1:0)
Branky: 19. Zimmermann, 81. Kryštof.
Rozhodčí: Arnošt – Machorek, Žaloudek. ŽK: Hudák. Diváků: 100.
Sigma: Mazur – Siegl, Kubát, Pavlíček, Stryk – Jalovičor, Zahradníček (46. Nechvátal), Vaculík (63. Nguyen) – Judas, Proniuk, Huňa (82. Györe). Trenér: Jan Krajčovič.

Sedmnáctka hrála v Jihlavě v obraně bez zraněného Berana, za kterého zaskočil záložník Andrle, brzy po začátku zápasu pak musel kvůli zranění ze hřiště Glos, a do hry šel Sikora. V 9. minutě už šli Hanáci do vedení, když se prosadil střelec Matyáš Nechvátal, který před tím hrál poločas i za devatenáctku. Sigma hrála spíše z bloku a čekala na brejky. Možnosti na navýšení vedení byly, ale tři dobré šance zhatila nepřesná finální fáze. Přesto měla Olomouc ještě další nebezpečné střelecké pokusy, které Přibylka a dvakrát Synevych v góly nepřetavili.

Ve druhé části byla Sigma nebezpečná hlavně ze standartek. Dva rohy volaly po gólu, další situace čtyři na dva nebyla dobře dohraná. Ale v defenzívě si hosté hlídali dobře kombinující Jihlavu. Vzadu vše jistil výborný brankář Ulenfeld, a tak Sigma po bojovném výkonu vyhrála 1:0. V tabulce je sedmnáctka po podzimu na čtvrtém místě za Slavií, Baníkem a Spartou.

Hodnocení trenéra Iva Gregovského:

"Dnes jsme hráli z bloku a chodili do brejků, což nám umožnil i včasný gól Nechvátala, který nám opět z devatenáctky, za kterou hrál poločas, hodně pomohl. Jihlava už v první půli velmi dobře kombinovala, ale nepouštěli jsme ji do vyložených šancí. Ve druhé části jsme mohli několikrát vedení navýšit, ale nepovedlo se. Obětavým výkonem v defenzívě jsme si nakonec tři body po zkušeném výkonu a opět velmi dobrém výkonu gólmana odvezli."

FC Vysočina Jihlava U17 – SK Sigma Olomouc U17 0:1 (0:1)
Branka: 9. Nechvátal.
Rozhodčí: Machorek– Arnošt, Žaloudek. ŽK: Rozehnal. Diváků: 80.
Sigma: Ulenfeld – Andrle, Pávek, Bartošic – Glos (8. Sikora), Činčara, Luběna (89. Remeš), Příkazský – Přibylka, Nechvátal (46. Rozehnal), Synevych. Trenér: Ivo Gregovský.

Další články