• A-tým - ohlas

Jílek ocenil svůj tým i soupeře. Klíčem byl druhý gól do půle, řekl

  • 12. 11. 2023

Trenér Václav Jílek své hráče tentokrát navzdory domácí porážce 1:3 přehnaně nekritizoval. Naopak vyjádřil velký kredit vítězné Slavii. „Bylo to velmi kvalitní utkání. Na Slavii nebylo vidět, že tady hrála po neskutečně odběhaném čtvrtečním utkání s AS Řím. Klíčem byla inkasovaná branka do poločasu a lepší řešení situací na straně soupeře,“ konstatoval Jílek.

Nechci snižovat ani náš výkon, protože jsme se také vydali maximálně. Bohužel to nestačilo. V těchto zápasech potřebujete mít i trochu štěstí a to jsme při druhém ani třetím gólu úplně neměli. Nebyly to extrémní vypracované šance, ale spíš poodrážený míč a tečovaná střela. Slavia si ale nátlakem, běžeckou aktivitou i kvalitou za těmito situacemi šla,“ řekl Jílek na adresu svého týmu.

Potkali jsme se opravdu s velkou kvalitou soupeře. Bylo to velmi kvalitní ligové utkání, ve velkém tempu. Stálo nás to velkou spoustu sil. Rozdíl bych spatřoval ve dvou věcech,“ hodnotil kouč.

Soupeř byl schopný pod tlakem řešit situace efektivněji, ať rozehrávce pod naším presinkem, nebo v pokutovém území a před ním. Druhá věc pak byla inkasovaná branka do poločasu. To byl klíč k porážce,“ připomněl nešťastnou branku na 1:2, kterou po několika odrazech vstřelil ve 42. minutě Tomič.

Hosté vedli od 4. minuty díky Wallemovi. Krásně vyrovnal Jakub Pokorný po centru Jana Vodháněla v 15. minutě. Tentýž hráč ale ve druhém poločase nešťastně tečoval Jurečkovu střelu, která určila konečné skóre.

Slavia velmi dobře držela míč, ve velkém pohybu. Patří jí velký kredit, protože vůbec nebylo vidět, že tady hrála po neskutečně odběhaném utkání proti AS Řím. Vypadala naprosto skvěle a připraveně,“ vysekl Jílek poklonu soupeři.

Slavia byla vynikající 15 minut, pak jsme zase byli lepší my. Do poločasu to byl takový zápas, kdy nebyl výrazný tlak ani z jedné strany. Střídaly se tam situace a náznaky na obou stranách,“ soudil Jílek o prvním poločase.

Branka na 1:2 ale ráz zápasu změnila. „Někdy je to složité, zejména při rotaci hráčů, ale chtělo to tam být dřív u Provoda, mohli jsme tomu předejít. Pak už to bylo složité odráželo se to od nohou. Důležité bylo postavení Ondry Zmrzlého, který nebyl ve vnitřním postavení. Každý gól je zachránitelný, ale někdy je to o setinách v rozhodnutí a v tom nás Slavia předčila,“ myslel si Jílek, kterého mrzely ztráty v přechodu do útoku.

Ztráta v přechodu samozřejmě bolí, pokud jsme v náběhu. Zvlášť se Slavií, která je většinou v optimálním postavení a je schopná okamžitě přepnout do ofenzivy. Vy pak běháte ty bazény. Místo to, abychom pak měli sílu na míči, kterou jsme ukázali mezi dvacátou a třicátou minutou. Po gólu jsme my byli ti, kteří hráli a byli jsme schopní Slavii zatlačit. Bylo to o mentalitě, sebedůvěře i kvalitě. To jsme v utkání neměli konzistentně. Měli jsme tam dobré sekvence, ale nedrželi jsme o celý zápas pevnou formu,“ uvedl trenér Sigmy.

Potěšil ho naopak výkon Filipa Nováka, který odehrál po příchodu na Hanou první zápas. I když se namotal ke dvěma rozdílovým brankám, Jílek jeho přínos vyzdvihl.

U druhého gólu bych ho vůbec nevinil. Budu se s ním bavit o třetím gólu, tam by měl možná lépe navázat hráče, ale rozumím i tomu, jak uvažoval. Chtěl zavřít pravou nohu a pustit ho do levé. Bohužel nám tam spadl nízko Kuba Pokorný a tečoval to. Jinak to byl plácnutý balon a Digi by to sbíral do koše,“ mrzelo Jílka.

Na to, že od ledna stál, odehrál velmi kvalitní utkání. Ještě proti Slavii, která je evropský tým. Je potřeba ještě více součinnosti v posunech, tam by to mohlo být rychlejší. Výborný v rozehrávce, měl tam dva velmi dobré kolmé balony, na tom můžeme pracovat dál. Čím mě překvapil, to byla obranná hra hlavou. S Tijanim i Jurečkou sváděl většinou vítězné souboje,“ dodal kouč Sigmy.

Hanáky nyní čeká pohárové utkání. Ve čtvrtek do 15.00 bude v osmifinále na Andrově stadionu hostit Viktorii Plzeň. Vstupenky mají jednotnou cenu 100 korun. Na utkání MOL Cupu platí také permanentky.


Další články