• Ostatní

Společně s DĚTI DĚTEM jsme ocenili nejlepší mládežníky října

  • 14. 11. 2023

Podruhé jsme společně s iniciativou DĚTI DĚTEM oceňovali nejlepší mladé hráče z naší akademie, tentokrát za měsíc říjen.

Vyhlášení nejlepších hráčů z mládežnických kategorií bylo opět rozděleno na dvě části. První proběhla ve Fanzóně, kde kromě patronů a rodičů nechyběli ani hráči B-týmu Jáchym Šíp a Matěj Mikulenka. Druhá část ceremoniálu se udála na hrací ploše Androva stadionu během poločasové přestávky zápasu se Slavií Praha.

První z oceněných byla Alena Šalamounová z týmu mladších žákyň. Patronem byl Jakub Beneš, předseda spolku SK Olomouc Sigma MŽ. „Alena patří mezi opory kategorie mladších žákyň. Její pozice je v obraně, kde společně s brankářkou řídí celý tým. Je velice skromná a poctivá dívka, ale na hřišti velká bojovnice a týmová hráčka, každý zápas doslova odmaká na 100%, proto je také po zásluze kapitánkou týmu WU13,“ zhodnotil hráčku za ženskou sekci Sigmy Michal Frantík, vedoucí týmu mladších žákyň.

Zástupcem mladší přípravky (U9) byl Jeremiáš Tydlačka, jehož patronem byl někdejší útočník Sigmy Roman Sedláček. „Jeremiáš udělal za poslední rok neuvěřitelný progres. Svou pílí a přijímáním zpětných vazeb od trenérů se jeho herní výkonnost a dovednosti zdokonalují každým tréninkem a zápasem. Je příkladem pro své vrstevníky,“ dodal k mladému hráči Sigmy jeho trenér v U9 Daniel Rössler.

Dalším oceněným se stal Josef Červený z U11, kterého při ocenění doprovodil jeho patron Zdeněk Zlámal, bývalý brankář Sigmy a vítěz poháru z roku 2012. „Vzorný příklad hráče, který nechá na hřišti úplně vše. Jde příkladem ostatním, jak v tréninku, tak i na hřišti a neustále má na tváři úsměv. Jeho pozitivní energie je velmi cenná a potřebná pro tým. Prostě hráč, jakého chce mít každý trenér ve svém týmu,“ pochválil svého svěřence trenér starší přípravky U11 Zdenek Steiger.

Posledním, kdo v neděli převzal cenu pro hráče měsíce, byl Patrik Novosad z kategorie U12. Jeho patronem se stal Michal Kovář, bývalý obránce Sigmy a nynější trenér mladších dorostenců. „I přes to že je o rok mladší, než jeho spoluhráči, patří dlouhodobě ke stabilním oporám týmu. Svým čtením hry, silou v osobních soubojích a dobrým řešením je takovou jistotou v týmu i když se úplně nedaří. Ač je obránce, umí velice dobře podpořit útočné akce a být nebezpečný pro branku soupeře,“ uvedl na adresu Patrika Novosada trenér mladších žáků Tomáš Bilík.


Další články