• Mládež

Osmnáctka i šestnáctka deklasovaly Porubu

  • 16. 11. 2023

Sigma Olomouc U16 a U18 hrály dohrávku 8. kola Moravskoslezské ligy staršího a mladšího dorostu. Ve Vítkovicích hrály s Porubou, která je v dolních patrech tabulky v obou soutěžích. Podle toho vypadaly i výsledky. Sigma U18 vyhrála 6:0 a šestnáctka 8:2, když se čtyřmi góly blýsknul Patrik Lakomý.

Osmnáctka nastoupila v první půli stejně jako proti Šumperku pomaleji. Chvíli trvalo, než našla recept na obranu domácích. Velkou šanci spálil Andrej Nguyen, slibnou hlavičku Martina Škody chytil domácí brankář. Gól dala Sigma ve 41. minutě. Škoda našel v pokutovém území Vojtěcha Foukala, který zblízka prostřelil brankáře. Poločas vedla Sigma 1:0.

Po změně stran hosté postupně přidali plyn a nasypali domácí Porubě pět branek. Po hodině hry prokličkoval v pokutovém území Jáchym Foldyna a podél gólmana zvýšil na 2:0. V 67. minutě už to bylo o tři branky. Zblízka se dorážkou prosadil útočník Martin Škoda. Další gól dal Jakub Michalík, který svojí levačkou trefil místo na zadní tyči. Pátá branka byla asi nejpohlednější. Pěknou kombinaci Sigmy zakončoval na malém vápně levý bek Filip Oříšek. Poslední branku pak přidal z rohu volejem Anthony Holec. Sigma Olomouc U18 vyhrála 6:0. V neděli hraje ještě v 11 hodin Řepčíně poslední zápas podzimu, dohrávku proti Prostějovu.

Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

"Zase jsme začali pomaleji, mohlo to být v první půli z naší strany rychlejší i kvalitnější, měli jsme zápas určitě rozhodnout dříve. Ve druhém poločase jsme ještě více přidali na tempu, dali jsme pěkné branky, takže za výkon i výsledek kluky můžu určitě pochválit."

1. FC Poruba U19 – SK Sigma Olomouc U18 0:6 (0:1)
Branky: 41. Foukal, 60. Foldyna, 67. Škoda, 80. Michalík, 86. Oříšek, 90. Holec. Rozhodčí: Šafrán – Dedek, Horáková. ŽK: Volný (Poruba). Diváků: 36.
Sigma: Koleček – Petráš (57. Drábek), Holec, Š. Lorenc, Oříšek – Nguyen, Judas, Ondřej (57. Miler) – Foukal (67. Michalík), Škoda (79. Remeš), Foldyna. Trenér: Tomáš Vasiljev.


V utkání mladších dorostenců hrála šestnáctka s beznadějně poslední Porubou, která byla bez bodu. Na hrotu nastoupil místo zraněného Křiklavy Patrik Lakomý. Poruba v první půli dobře bránila a držela přijatelný stav. Sigma šla díky trefám Lakomého a Skácela do dvoubrankového vedení, domácí pak snížili po chybě v rozehrávce Hanáků. Těsně před poločasem dal na 3:1 Lakomý. Hosté měli ještě další tři dobré možnosti na skórování.

Ve druhém poločase se olomoucký gólostroj rozjel naplno. Po gólu Bartošice dával na 5:1 a dovršil hattrick Lakomý. Pak se dvakrát trefil Filip Capka a Patrik Lakomý svůj záskok na hrotu zvládl velmi dobře, když přidal ještě svůj čtvrtý gól. Sigma tak vyhrála 8:2. V tabulce je druhá, dva body za Baníkem.

Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Byl to zápas s posledním, takže na jednu branku. Pro Porubu je ta soutěž krutá. Prohrávají a dostávají hodně branek. Proti nám se drželi v první půli, když poctivě bránili a drželi přijatelný stav. Ale bylo to díky naší střelecké produktivitě, protože jsme tam měli ještě dvě nebo tři velké šance. Do druhé půle už jsme udělali nějaké změny a postupně jsme poslali na hřiště celou lavičku, aby si všichni kluci zahráli. Patrik Lakomý ukázal, že na hrotu může hrát, góly dávat umí, to prokázal.

1. FC Poruba U17 – SK Sigma Olomouc U16 2:8 (1:3)
Branky Sigmy: 32., 45., 51. a 80. Lakomý, 70. a 83. Capka, 30. Skácel, 48. Bartošic.
Rozhodčí: Šafrán – Dedek, Horáková. ŽK: bez karet. Diváků: 55.
Sigma: Křivánek – Chytil (59. Pazera), Bartošic (59. Vyroubal), Sandr, Pavlištík – Kaštyl (46. Remeš), Hilbert – Horák (46. Di Cuia), Skácel, Capka – Lakomý. Trenér: Michal Kovář.


Další články