• A-tým - preview

Sigma v sobotu míří do Karviné

  • 24. 11. 2023

​Zpátky do akce! Sigmu čekají poslední čtyři zápasy před zimní přestávkou. První absolvují v sobotu odpoledne na půdě Karviné, kde se začne hrát od 15 hodin.

Reprezentační pauzu si Hanáci vyplnili utkáním MOL Cupu, v němž nestačili na Plzeň. „Měli jsme vložený pohárový zápas, tudíž se ten náš program zase tolik nelišil od běžného tréninkového týdne. Na nějaké kondiční doběhávání prostor nebyl. Po Plzni kluci měli volno s individuálními plány a od pondělí už jsme se chystali na další utkání,“ řekl k programu týmu uplynulých dnů trenér Václav Jílek.

Sigma se tak po vypadnutí z poháru soustředí už pouze na ligovou soutěž. Od třetí Mladé Boleslavi dělí svěřence trenéra Jílka ve vyrovnané tabulce jen dva body. Na vítězství v soutěžním utkání čekají od začátku října, což je v součtu s pohárovým duelem proti Plzni už pět zápasů. Naposledy zdolali Mladou Boleslav vysoko 4:0. Nyní se vypraví do Slezska, kde se o body utkají s Karvinou.

Čeká nás velmi důležité utkání. V kontextu posledních zápasů, ve kterých jsme nevyhráli, i z pohledu pohody a sebevědomí týmu, by bylo dobré, abychom zápas zvládli za tři body. Ale pro soupeře platí to samé. I on je na pozicích, které chce opustit. Jsme si vědomi kvality soupeře a víme, že každé ligové utkání je složité. Určitě ale uděláme maximum, abychom bodovali naplno,“ uvědomuje si důležitost sobotního utkání Jílek.

Karviná se do FORTUNA:LIGY v letošní sezóně vrátila po roce stráveném ve druhé nejvyšší soutěži. Slezané se prozatím nacházejí na třinácté pozici. Po osmém kole byl od týmu odvolán Tomáš Hejdušek, na jehož místo nastoupil zkušený Juraj Jarábek.

Před reprezentační přestávkou Karviná prohrála dva zápasy – s Bohemians v Ďolíčku 0:1 a doma s Ostravou 1:3. Na konci října se jí ale povedlo naplno bodovat v plzeňské Doosan Areně, kde zvítězila 1:0. Nejlepšími střelci Karviné v probíhajícím ročníku F:L jsou třígóloví Lukáš Budínský, Rajmund Mikuš a Adeleke Akinyemi.

Karviná je mužstvo, které zejména dopředu má kreativní a rychlostní hráče. Není jim vlastní nějaká soubojová hra, spíš jde o brejkovou typologii hráčů. Na to si musíme dát pozor,“ varuje Jílek.

Hanáky po utkání s Plzní sužovaly zdravotní problémy. „Ze zápasu v poháru jsme měli čtyři zraněné hráče. Všichni se ale nakonec postupně zapojili do tréninku. Neměly by to být zásadní věci, které by nás třeba měly ovlivnit do konce sezóny. Zpátky už je i Víťa Beneš. Možná teoreticky mohl být připravený i na část pohárového zápasu s Plzní, ale to jsme ještě nechtěli riskovat, protože měl delší výpadek. Teď už je ale připraven,“ dodal Jílek k zdravotnímu stavu týmu.

Sigma se s Karvinou utkala ve 2. ligovém kole. Na Andrově stadionu tehdy v průtrži mračen zvítězila 3:1 díky gólům Juliše, Zmrzlého a Navrátila. Za Slezany se trefil pouze Papalele. Šlo o šestou výhru Sigmy nad Karvinou v řadě.

Utkání MFK Karviná – SK Sigma Olomouc se bude hrát v sobotu 25. listopadu od 15 hodin na Městském stadionu pod dozorem Tomáše Klímy. Asistenty budou Marek Podaný a Zdeněk Dobrovolný, čtvrtým sudím Filip Kotala. U videa budou Tomáš Kocourek s asistentem Tomášem Batíkem.

Další články