• A-tým - ohlas

Jílek: Hazardovali jsme se zdravím hráčů. Bod musíme brát

  • 2. 12. 2023

​Tématem větší části tiskové konference po zápase se Slováckem (1:1) byl vcelku logicky především složitý terén než samotný výsledek. Trenér Václav Jílek si nebral servítky. Podle něj šlo rozhodnutí o odehrání zápasu proti fotbalu samotnému a ohrozilo zdraví hráčů.

„Možná někdo říká, že to nebylo tak špatné, ale bylo to o zdraví. Nerozumím tomu, že kompetentní osoba tento terén nezhodnotí i s ohledem na předpověď jako nezpůsobilý. Neochránili jsme zdraví hráčů. Honza Navrátil se zranil jen z toho důvodu, že mu ujela noha, při jiných podmínkách by se to nestalo,“ prohlásil Jílek.

O zdravotním stavu olomouckého záložníka, který se zranil při rozcvičce a musel přepustit místo v základní sestavě Martinu Pospíšilovi, ještě neměl mnoho informací. Podle všeho jde ale o problém s kolenem. Jasněji bude po vyšetření, pravděpodobně v pondělí.

„Fotbal byl takový, jaký byl. Hráči kloužou. Diváci by měli dostat metál, že v takových podmínkách přišli. Děláme všechno proto, abychom lidi vyháněli z hlediště,“ zlobil se. „Nerozumím tomu. Je odloženo pět zápasů včetně zítřejších a tady podmínky nebyly o tolik lepší. Hrálo se díky tomu, že tady máme lepší technologii hřiště. Bylo ale evidentní, že se to neudrží a hřiště je rozsekané na sračku. Hazardujeme s fotbalem jako takovým,“ pokračoval kouč Sigmy.

K samotnému utkání doplnil, že výsledek 1:1 jeho tým musí brát. Soupeř měl zejména ve druhé půli navrch. „To, že se tady hrálo 1:1 je možná nejsvětlejší moment. Slovácko bylo asi o chlup lepším týmem, zejména ve druhém poločase, kdy měli větší kvalitu v poslední třetině hřiště. Udrželi balony, které my jsme neudrželi. Nakonec z toho byla vyrovnávací branka po penaltě, kterou si vynutili. Nemyslím, že by měli extra šance, ale zasloužili si to,“ uznal Jílek.

„My musíme bod brát, z pohledu diváckého zážitku a produktu je to pro mě zklamání a jsem znechucený, že se odehraje takový zápas na ligové úrovni,“ dodal kouč.

Při dotazech novinářů se pak vrátil k tomu, že ani jedna strana nepovažovala odehrání zápasu za rozumné. „Od první minuty jsme řvali, ať se to zastaví. Obě dvě strany. Bylo evidentní, že pohyb hráčů nekoresponduje s nároky. Že to zavání tím, že přijdou další zranění. Problémy tam měl Reinberk, pak Filip Novák. Už vidím zítra přitahovače, jak je všichni budou cítit. Bylo to na to, aby tři čtyři hráči odešli. Hřiště je v dezolátním stavu a kluci ho podle mě nedají do dubna dohromady,“ vypočítával Jílek.

„Obecně jsme kritizovaní, že nám nechodí lidi. Dnes do posledního momentu nebylo jasné, jestli se vůbec bude hrát. Místo toho, aby se hrál kvalitní zápas na kvalitním terénu, třeba i v mrazu, ale na pevném hřišti třeba před 4 tisíci, tak místo toho je tady takové divadlo,“ kroutil hlavou.

„Čekal bych, že se posune celé kolo, třeba do dubna. Regulérnost by se nenarušila. Nehledě na to, že Plzeň stejně bude hrát příští rok. Chápu, že je to problematické, ale měli bychom dělat vše proto, aby se hrál fotbal. Tohle byly dětské hrátky na sněhu. Nerozumím tomu rozhodnutí. Jsem z něj pořád vedle,“ řekl Jílek.

Celou tiskovou konferenci si můžete prohlédnout na klubovém YouTube kanálu:


Další články