• Mládež

Devatenáctce se na soustředění v Ústí nad Orlicí povedl obrat proti domácím

  • 31. 1. 2024

Starší dorost odjel na tradiční soustředění v Ústí nad Orlicí. V rámci něj pak sehrál v úterý přípravný duel s místním divizním klubem. V první půli vedli domácí 2:0, ve druhé části však dokázala devatenáctka srovnat a v 90. minutě rozhodl Václav Zahradníček o výhře Sigmy.

Devatenáctka s Ústím nad Orlicí pravidelně hrává na svých soustředěních, proto Sigma očekávala dobrou defenzivní hru a kvalitní přechod do protiútoku. Což Ústí předvedlo i v tomto utkání. Sigma vstoupila do utkání dobře, dokázala se soupeři vyrovnat a měla i první šanci duelu, když Kolařík trefil jen brankáře domácích. V 11. a 29. minutě přišly dvě potrestání nepozornosti v defenzívě Sigmy, když domácí využili dvakrát svoje brejky. Pro Sigmu to byla těžká rána, když po kvalitním vstupu a dobré hře prohrávala po půlhodině 0:2.

Ve druhém poločase ale hosté přes náročný program na soustředění prokázali dostatečnou touhu se s výsledkem poprat. Hned v úvodu měli domácí šanci jít na tříbrankový rozdíl, Olomouc podržel brankář Čtvrtlík. Pak měla devatenáctka soustavný tlak, který generoval šance a přišel taky první gól. V 67. minutě našel Josef Vaculík Kevina Huňu a ten snížil. Sigmu branka nakopla, ještě více chtěla zápas otočit. V 84. se podařilo Hanákům srovnat. Václav Zahradníček přiťuknul míč Kryštofu Judasovi, který vyrovnal na 2:2. Tlak hostí v závěru vyvrcholil v 90. minutě vítěznou brankou Václava Zahradníčka, který se individuálně prosadil v pokutovém území domácích. A přišla vítězná euforie hostí.

Hodnocení trenéra Jana Krajčoviče:

Jsme spokojení s tím, jak kluci dokázali duel otočit a porvali se s nepříznivým vývojem utkání. Při náročném programu na soustředění dokázali 90 minut tvrdě pracovat a byli za to odměněni. Z toho pohledu, jak hráči trénují na kempu, máme opravdu náročný program, bylo vítězství opravdu zasloužené. Zklamáním jsou inkasované branky, na tom musíme pracovat. Ale pokud jde o týmovost a pracovitost, tam je to v pořádku.“

FC Ústí nad Orlicí – SK Sigma Olomouc U19 2:3 (2:0)

Branky Sigmy: 67. Huňa, 84. Judas, 90. Zahradníček.

Sestava Sigma U19: Král – Táborský, Pavlíček, Kubát, Stryk – Jalovičor, Kolařík, Zahradníček– Huňa, Judas, Škoda. Střídali: Čtvrtlík, Siegl, Györe, Nguyen, Vaculík. Trenér: Jan Krajčovič.

Další články