• Mládež

Šestnáctka vyšplhala na soustředění na Maguru a zdolala Banskou Bystrici

  • 6. 2. 2024

Mladší dorost Sigmy (U16) zakončil v pondělí svoje slovenské soustředění duelem s MFK Banská Bystrica, které vyhrál brankou Radima Kaštyla 1:0. Před zápasem zvládli hráči na horském soustředění vystoupat v neděli na vrchol Magura, což ocenil trenér Michal Kovář. „Kluci si na soustředění hodně mákli, den před zápasem jsme si dali výšlap na Maguru, měli toho za celé soustředění v nohách hodně a jsme rádi, že se v utkání hecli a vydali ze sebe vše.

Sigma po vítězství nad Žilinou poměřila síly s dalším kvalitním slovenským soupeřem, Banskou Bystricou. O víkendu měli hráči na soustředění v plánu nabírání kondice, součástí byla i túra na vrchol Magura, do zápasu tak šli z plánované únavy. Zápas Sigma zvládla, v prvním poločase byla lepším týmem, ale dvě šance zůstaly nevyužity, a tak skončila první část zápasu 0:0.

Druhý poločas konečně nabídl po herní převaze i gólové vyjádření tlaku Hanáků. Sólo středem hřiště přes tři hráče zakončil křížnou střelou k tyči Radim Kaštyl a zařídil Sigmě vítězství. Ta měla ještě dvě velmi dobré šance, ale unavené nohy v koncovce nebyly úplně přesné. V sobotu čeká Sigmu U16 třetí slovenský soupeř, tentokrát Trenčín.

Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Soupeř byl velmi dobrý, my jsme šli do zápasu z tvrdé přípravy. Kluci si v neděli mákli, túra byla 7 kilometrů do kopce, i já měl co dělat, abych to nějak došel. Před zápasem jsme měli s kluky pohovory, aby přes únavu dali do zápasu vše, aby nám to přineslo další bonus do sezóny. Vzali to perfektně, mákli, dali do toho vše. A byť bylo vidět, že mají těžké nohy, tak je chválím za přístup. Celé soustředění v týdnu odmakali, v zápase jsme byli lepším týmem, soupeře jsme do šance nepustili. V koncovce nám z únavy chyběl klid v zakončení, ale nešlo dominovat ve všem po takové zátěži. Jsme maximálně spokojeni s přístupem, všichni do toho dali 100 procent.

MFK Banská Bystrica U16 – SK Sigma Olomouc U16 0:1 (0:0)

Branka Sigmy U16: Kaštyl.

Sestava Sigma U16: Křivánek – Pazdera (46. Chytil), Hilbert, Pavlištík (46. Vyroubal), Sandr (46. Klanica) – Grepl (46. Kaštyl), Skácel (46. Chvilíček), Riedl – Vaněk (46. Horák), Lakomý (46. Křiklava), Di Cuia (46. Liďák). Trenér: Michal Kovář.

Další články